Vándorfal – avagy a Jobbik a rosszabb

2019. január 9. 17:37

Révész Sándor
HVG

Az ország kirablását, a jogtiprást, a média monopolizálását ilyen mértékben és ilyen pofátlanul a Jobbik által elvetett nyugati világrenden belül sehol nem lehet véghez vinni.

„Gondolhatnánk, hogy a Jobbik annyiban azért jobb a Fidesznél, hogy nem rabolja ki az országot, hanem tiltakozik ez ellen, hogy nem monopolizálja a médiát, hanem tiltakozik ez ellen, hogy nem fokozza végsőkig a munkavállalók kiszolgáltatottságát, hanem tiltakozik ez ellen. De mindez egy még sohasem kormányzó, ellenzéki párt részéről nem jelent a világon semmit. A Fidesz is tiltakozott ellenzékben a korrupció ellen, általában minden ellen, amely valamilyen népesebb csoport érdekét sértette, és a legérzékenyebben reagált minden vélt vagy valós jogsértésre, amennyiben az ő érdekeit sértette. És aztán sokkal magasabb fokon és sokkal nagyobb mértékben és sokkal gátlástalanabbul művelte mindazt, ami ellen tiltakozott.

Na de miért kell feltételezni, hogy ezt a Jobbik is megteszi, amint és amennyire megteheti? Hát azért, mert mindezt, az ország kirablását, a jogtiprást, a média monopolizálását ilyen mértékben és ilyen pofátlanul a Jobbik által elvetett nyugati világrenden belül sehol nem lehet véghez vinni, azon kívül pedig, ahová a Jobbik tolná az országot – úgyszólván ez a norma!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
vissza a teljes nézetre