Bolond lyukból – az Alapjogokért Központ sajtószemléje

2018. október 11. 11:58

Az Alapjogokért Központ nemzetközi sajtószemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ összefoglalója

Az Alapjogokért Központ a szemléjében azt írja: „Az elmúlt egy hétben ismét nagyot alkottak a polkorrekt érzékenyítőkurzus hívei a nemzetközi sajtóban. Nem mentek a szomszédba, ha el kellett hallgattatni az övékkel nem egyező véleményeket, tekintet nélkül arra, hogy ki képviseli azokat, hétköznapi férfiaktól a Facebook alelnökéig. Utóbbi ugyanis például magánemberként ki merészelte fejezni támogatását régi barátja, a bizonyítékok nélkül vádolt, azóta amerikai főbíróvá megválasztott Brett Kavanaugh mellett. Ez kiverte a biztosítékot a szólásszabadság bajnokai körében, akik neki is estek a menedzsernek. De nem úszta meg a homoszexuális-lobbinak ellenálló önkormányzat sem Skóciában – durva támadásokkal kellett szembesülniük csak azért, mert nem voltak hajlandóak kitűzni a szivárványos zászlót a városházára. A homoszexuális csoportok képviselői ezzel kapcsolatban persze nem felejtették el a konzervatív értékeik mellett kiálló egyházi személyeket külön is támadni: toleranciaszintjük egyre alacsonyabb, lassan már mások megszólalásának puszta ténye vagy lehetősége is zavarja a politikai korrektség koronázatlan királyait”.

A Központ arról ír: „a nők vélt elnyomásán siránkozók különösen hangosak voltak ezen a héten, nem függetlenül Kavanaugh sikeres megválasztásától. Az önmagában érthetetlen, hogy miért hisznek bizonyítékok nélkül egyetlen ember állításának (illetve dehogy érthetetlen, pontosan értjük a politikai szándékot), de az a hisztéria, ami a főbíróválasztást körülvette, már elkezdett önmaga paródiájává válni: a New York Times szerint a Kavanaugh-ra szavazó fehér szenátorasszonyok »elárulták a nemüket a rasszuk érdekében«. Viszont a brit sajtóban megjelent más megnyilvánulások már nem ennyire mulatságosak, ott inkább a zsebkendőjéhez vagy a nyugtatójához kapna az ember. Azt kellett ugyanis megélnie a gyanútlan szigetországi olvasónak, hogy egy transznemű »nő« már a férfiakra vonatkozó esti kijárási tilalmon töri a fejét a nőket érő egyes inzultusok miatt. A férfiakat kollektíven bűnösnek tekintő szemléletről árulkodó bejegyzés szerzőjében persze fel sem merül, hogy a városi közbiztonság romlása mennyire van összefüggésben a muzulmán migrációval”.

Összefoglalójukban azt is kifejtik: „Nemrég még annak örültek liberális barátaink, hogy a brit királyi családba bekerült egy félvér, elvált nő. Ma már azonban ő sem fogadható el nőjogi harcosként, hiszen címet kapott a házassága miatt, amivel a férje alá rendelte magát – szerintük. A fehér nők általánosságban is megkapták a magukét a héten, hiszen »bűnös dolog« fehér férfival házasodni, hovatovább gyereket szülni neki. Nem vicc, már vannak olyan álláspontok, amelyek szerint az a fehér nő, akinek a férje is fehér, a patriarchális elnyomásnak és a fehér felsőbbrendűségnek a kiszolgálója”.

Az Alapjogokért Központ arra is kitér: „Végül, de nem utolsó sorban a hagyományoknak sem kegyelmeztek a »fejlődéskultusz« letéteményesei. Az USA-ban már egyre kevesebb helyen emlékeznek meg Amerika felfedezőjéről, Kolumbusz Kristófról: hiszen fehér volt, aki elnyomta az őslakosokat. A korábbi ünnepnap egyre több helyütt történő eltörlésére irányuló szándék a polkorrekt történelemhamisítás jellegzetes példája: ha valami valakit vagy valakiket bánt a múlt eseményeiből, akkor a múltat kell végképp eltörölni. A fentieken túlmenően természetesen egyéb apró-cseprő »színessel« is szórakoztatta a nyugati sajtó a nagyérdeműt: volt szó a multikultit és az »LMBTQI« elfogadást hirdető TOP 25 gyermekkönyvről, a biztonságos prostituálódás előnyeiről, illetve a politikai traumák – azaz amikor valami nem úgy alakult, ahogy a liberálisok szerették volna – kapcsán alkalmazandó pszichológiai tanácsokról is”.

Az Alapjogokért Központ nemzetközi sajtószemléje itt érhető el.

 

vissza a teljes nézetre