Visszalépett

Nem lesz pártelnök Kunhalmi Ágnes

2018. június 14. 13:19

Kunhalmi Ágnes nem indul az MSZP vasárnapi elnökválasztásán, a választmány vezetését azonban vállalná.

Nem indul Kunhalmi Ágnes az MSZP elnöki posztjáért, csak a választmány vezetésére jelölteti magát a párt vásárnapi elnökválasztási kongresszuson – írja az Index. Az elnökválasztásra és a választmány tisztújítására azért kerül sor, mivel az áprilisi választások estéjén Molnár Gyula akkori pártelnök lemondott a teljes elnökséggel együtt.
 
Az Indexnek küldött nyilatkozatából az is egyértelműen kiderül, hogy senkinek a javára nem szól a visszalépés, az elnöki küzdelemben sem Tóth Bertalant, sem Mesterházy Attilát nem támogatja. Kunhalmi csak a választmányi elnöki posztért indul vasárnap, erre most ő az egyetlen jelölt. A szabályok szerint ugyanis mindenki csak egyetlen pozícióért indulhat a pártban. Így Kunhalminak választania kellett. 
 
Tóth Bertalannal és Mesterházy Attilával szemben Kunhalmi Ágnesnek sem országos vezetői múltja, gyakorlata nem volt (budapesti elnökként szerezhetett vezetői gyakorlatot az elmúlt négy évben), sem pedig a pártelitből nem voltak fajsúlyos támogatói. A Medián által közölt mérés is mutatta, hogy a párttagok között nagyon ismert és népszerű, a belső elismertségén lendíthetett, hogy simán meg tudta nyerni az egyéni választókerületét (Budapest, XVIII. kerület).
 
Kunhalmi azt írta nyilatkozatában: „Én nem fogadom el a jelenleg fennálló rendet a hazai politikában. Azért jelentkeztem elnöknek, mert változás kell, de a változtatás mindig sokkal több erőt és időt kíván, mint valamilyen meglévő múltbeli idea újrahasznosítása, vagy épp valaminek a puszta tagadása.”
vissza a teljes nézetre