Amnesty International: A cél a menedékkérők minél gyorsabb Európába juttatása

2018. június 6. 18:44

Az Amnesty International szóvivője elmondta: a német, vagy magyar állampolgárok ugyanúgy megsértik a törvényeket, mint esetenként a menedékkérők.

A menedékkérők minél gyorsabb Európába juttatása az egyik fő célja az Amnesty International globális kampányának – mondta a szervezet egyik magyarországi vezetője az M1 aktuális csatornának.

Demeter Áron szerint jelenleg 22 és fél millió embert kellene áttelepíteni otthonából, úgy, hogy ne kelljen átkelniük a Földközi-tengeren vagy a Nyugat-Balkánon.  

Mint a szerda esti Híradóban felidézték: az Amnesty International még 2016-ban indította „I Welcome” elnevezésű, menekülteket segítő kampányát. A szervezet azóta is azt szeretné elérni, hogy az országok arányosan vállaljanak szerepet a menekültek ellátásában. Szerintük a kormányok nem tesznek eleget a menedékkérőkért, éppen ezért helyi megmozdulások szervezésére és petíciók indítására buzdítanak – hangzott el.

A szervezet magyarországi szakértője kiemelte: a menedékkérők befogadása minden ország kötelessége, még akkor is, ha a kormányok képtelenek annyi embert integrálni, mint amennyi az elmúlt években Európába jött.

Demeter Áron a migránsok által elkövetett terrortámadásokról, szexuális és más bűncselekményekről úgy vélekedett: német vagy magyar állampolgárok is ugyanúgy megsértik a törvényeket.

Az Amnesty International hétfőn a Stop Soros törvényjavaslat ellen demonstrált a Kossuth téren – idézték fel a műsorban. Demeter Áron azt mondta: szerintük a nemzetközi jog alapján igazuk van, s még ha a parlament el is fogadja a Stop Sorost, ők akkor sem változtatnak majd tevékenységükön – számolt be az M1 Híradója.

(MTI)

vissza a teljes nézetre