Az LMP kiáll a szabad oktatás és a művészet szabadsága mellett

2018. május 17. 13:56

LMP
MTI

Felszólítjuk a kormányt: hagyja abba az iskolák, a pedagógusok és a diákok minősíthetetlen háborgatását.

„A kormánypárti Figyelő oknyomozásnak álcázott vegzálásban próbálta kideríteni, hogyan adhatott a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium annak a művészeti klipnek a forgatásához helyszínt, amely a szabad oktatás mellett áll ki. Az LMP szerint ez az eljárás elfogadhatatlan, és felszólítjuk a kormányt: hagyja abba az iskolák, a pedagógusok és a diákok minősíthetetlen háborgatását. A frakció jogi segítséget ajánl fel.

Molnár Áron zenei alkotása a diákok képességfejlesztéséről, a szabad oktatásról, a tanszabadságról szól. A klip az alkotó szerint semmilyen üzleti célt nem szolgál, abban az alkotók, a tanárok és a diákok is ingyen vettek részt. A kormánypárti Figyelő a Soros-lista után pedig egy újabb sötét időkre emlékeztető eljárásnak kezdett neki: mivel a klipben a kormány oktatáspolitikájával kritikus hangok jelennek meg, ezért a lap feljelentésekkel, közérdekű adatigénylésekkel operálva próbálja lejáratni a gimnázium vezetését.

A Figyelő eljárása tökéletes lakmuszpapírja a kormány politikájának: aki nincs velünk, az ellenünk van. Mi azonban egyáltalán nem ilyen Magyarországot szeretnénk. Mi kiállunk a szabad oktatásért, a diákok jogaiért, a művészek önrendelkezéséért, a művészet szabadságáért. Ezért az LMP országgyűlési frakciója felajánlja jogi segítségét az intézménynek, a diákoknak és az alkotóknak is. Nem engedhetjük, hogy a kormány és propagandatermékei a besúgás, a cenzúra és a házmester-tempó időszakát hozzák vissza.”

vissza a teljes nézetre