Fel, számolás!

Szanyi: Nem kizárt az MSZP felszámolása

2018. május 16. 22:25

Megváltoztatná az MSZP nevét, mélyreható változtatásokat eszközölne, és elküldené a „fideszes kollaboránsokat” pártjától Szanyi Tibor.

Kész van az elnöki programja, de még nem döntötte el, indul-e az MSZP elnöki tisztségéért Szanyi Tibor – erről a szocialisták EP-képviselője a Magyar Narancsnak adott interjújában beszélt, melyet a HVG is szemlézett.

Szanyi kijelentette, a szocialista pártba válságmenedzser kell, de szerinte a párt felszámolása is egy lehetséges kiút lenne. A politikus még a napokban írta ki Tumblr-oldalára, hogy az MSZP-t be kell csukni azért, hogy a szocialista párt megmeneküljön. Az interjúban kifejtette, nem viccelt, a felszámolás egy létező technika, a „vállalatból” pedig a használható embereket ki kell szedni, hogy egy új konstrukcióba ültessék őket.

Az EP-képviselő a párt nevét is megváltoztatná, szerinte a „Szocialisták” név jó lenne. Elmondta, politikai csődnek tartja, hogy az MSZP már három választást is elbukott, miközben a Fidesz háromszor aratott kétharmados győzelmet. Saját elnöki pályázatáról kijelentette, indulása nem biztos, mivel ha adódik olyan jelölt, akinek a javára vissza tud lépni, ezt meg fogja tenni.

Kunhalmi Ágnest és Tóth Bertalant egyébként nem tartja ilyennek, de Mesterházy Attilával már nincsenek ilyen fenntartásai, ahogy kijelentette, akár még egy női jelölt is előléphet. 

Szanyi régóta beszél arról, hogy pártjában fideszes kollaboránsok is ülnek. Szerinte a helyzet nem változott, jelenleg öt emberrel kéne elbeszélgetni, majd kitenni őket. Elmondta, ez az öt ember nem képviselő, inkább a szocialisták pénzemberének számít.

A politikus nem volt túl optimista pártja választási esélyeivel kapcsolatban sem. Arra a kérdésre, hogy lesz-e még öt év múlva MSZP, azt felelte: „Mélyreható változás nélkül a párt talán még egyszer megugorja az 5 százalékos küszöböt, de aztán kalap, kabát.” 

Szanyi Tiborral a hetekben lapunk is közölt interjút, melyben a politikussal elnökségi ambícióiról, és uniós tevékenységéről beszélgettünk.
vissza a teljes nézetre