Legyünk csak annyira korruptak, mint Ausztria

2018. április 16. 20:23

Sebes Gábor
24.hu

Nem vagyok Lukácsi Katalin, nem vagyok Mellár Tamás, nem tartozom a csalódott fideszesek táborához. Az csak egy póz. Én nem állok át a másik oldalhoz.

„Azt írja, »új lapot kell nyitni«. Kivel lehet új lapot nyitni, miközben maga Orbán listázza és fenyegeti elszámolással politikai ellenfeleit. A minap az a tényleg köztiszteletben álló Chikán Attila került a fideszes Figyelő feketelistájára, kinek keze alatt közgazdász-generációk nőttek fel, a Fidesz nagyjai közül tanította mások mellett Kósa Lajost, aztán miniszter volt Orbán első kormányában, s csupán annyi a bűne, hogy oktat a Soros-egyetemnek kikiáltott CEU-n. Ön ehhez mit szól?

Orbán szavait kiforgatták. Az erkölcsi, politikai és jogi elégtétel teljes mértékben jogállami. És nem az egyszerű választóknak szólt, hanem azoknak, akik a kampányban vétettek az erkölcs és a jog ellen, és politikai vereségre lettek kárhoztatva. A Figyelő pedig nem Orbán szócsöve. És amikor a 444.hu listázta a kormány »talpnyalóit«, annak csak tapsolt a baloldali közönség. Akkor most hagyják a műfelháborodást, ha itt is listáznak.

Egész más letalpnyalózni valakiket, mint közölni, kik tartsanak az Orbán beígérte elszámoltatástól.

A Fidesznek igenis van napos oldala is. Az elmúlt nyolc év kormányzása nagyjából és egészében nagyszerű volt: hatvanegy hónapja nőnek a fizetések, ahhoz képest, hogy az ellenzék szerint tönkre tettük az egészségügyet és az oktatást, 2014 óta az uniós átlagot meghaladó mértékben költünk ezekre az ágazatokra, hetven kórházat, kétszáz szakrendelőt felújítottak, nőtt a családtámogatás, visszaszorult a dohányzás, érezni a csipszadó jótékony hatását, javult a közétkeztetés, csökkent az államadósság, infláció leszorítva. Orbán rendbe tette a gazdaságot, jövőre már a versenyképesség növelése a cél. Jó irányba halad az ország. Szóval a Fidesz messze nem csak a korrupció pártja.

Arra van válasza, miért csak a választások után állt elő posztjával?

Nem akartam ártani a Fidesznek, nem akartam negatívan befolyásolni a párt választási eredményét. Nem vagyok Lukácsi Katalin, nem vagyok Mellár Tamás, nem tartozom a csalódott fideszesek táborához. Az csak egy póz. Én nem állok át a másik oldalhoz. Én szilárdan ezen az oldalon vagyok. Ha az a kérdés, hogy a Fidesz vagy ezek az ellenzékiek, a Fideszre szavazok.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
vissza a teljes nézetre