Szilvay: Minden létező kategóriában a Fidesz a legnépszerűbb

2018. április 14. 12:01

A választások utáni állapotokról beszélgetett Apáti Bence, Ambrus Petra és Szilvay Gergely az EchoTv műsorában.

Apáti Bence publicista, Ambrus Petra, a PestiSrácok munkatársa és Szilvay Gergely, a Manidner munkatársa az EchoTv Napi aktuális című műsorában a múlt vasárnapi választás eredményéről és az azt követő eseményekről beszélgetett.

Az ellenzék véleménye szerint ugyanis a vidéki szavazatok juttatták kétharmados többséghez a Fideszt, Szilvay Gergely szerint azonban „az adatok, a statisztikák viszont nem ezt mutatják. Ez a vidékizés, szerintem évtizedek óta bevett szokás a baloldalon. Megint a maga egyszerűségében így felbuggyant például az Indexen. Olyan magyarázattal állnak elő, ami csak elidegeníti őket attól a választói tömegtől, akiket egyszerűen meg kéne győzniük”. Szilvay a téma kapcsán korábban Nem az ország hülye, hanem a vidékiző balliberálisok című cikkében fejtette ki véleményét. 

Egy másik téma a fiatalok választási preferenciája volt. Abrus Petra megosztotta azon gondolatait, mely szerint , „az ellenzéket támogató fiatalok nem tudnak észérveket mondani, hogy miért ne a Fidesz legyen a kormányon. A lázadó érzelmű fiatalok körében az erőszakos politikai nyomás, politikai hisztéria gyakori, terjedőben van”. 

vissza a teljes nézetre