Ilyen az, amikor ostromolnak a férfiak

2018. január 12. 21:49

Szentesi Éva
WMN

Egy igazi férfinak esze ágában se lesz a #metoo-kampány miatt beijedni, mert egy igazi férfi pontosan tudja, mi a jelentősége ennek az egésznek.

„Amikor egyszer sétáltam lenge ruhában az egyik szórakozóhely előtt a járdán, és izomból alám nyúlt egy faszi, akkor nem gondoltam azt egy percig sem, hogy ostromolni akar a szerelmével.

Amikor a barátnőmet nem is olyan régen beszorította egy koncerten egy fazon a mosdóba, és elkezdte fogdosni a seggét, akkor a barátnőm se gondolta azt, hogy ez a fazon el akarja hívni randevúra. Egyébként ő csak úgy tudott elmenekülni a szorításból, hogy elkezdett önkívületi állapotban üvölteni, és a férfi megijedt.

De mi van, ha nem ijed meg? Mi van, ha a barátnőm leblokkol, és nem jön ki egy hang sem a torkán? Azt mondjuk majd, hogy ugyan, csak ostromolni próbált?

Én pedig azt mondom, hogy NEM!

A férfiak kedvét nem lehet elvenni az udvarlástól, az ostromlástól, mert egy igazi férfi tudja, mit jelent udvarolni és ostromolni egy nőt. Egy igazi férfinak esze ágában se lesz a #metoo-kampány miatt beijedni, mert egy igazi férfi pontosan tudja, mi a jelentősége ennek az egésznek.

Azt sem szeretném tagadni, hogy feltehetően voltak, vannak és lesznek olyan esetek, amikor a nő visszaél a helyzetével, és indokolatlanul vádol meg valakit. Vannak olyan esetek is, amikor nők az abuzálók. Tudom, hogy a férfiak nehezebben beszélnek arról, ha egy nő zaklatja őket, ezért ezen a területen nagyobb a lappangási idő, vagy sohasem derül ki. De a #metoo- kampány kapcsán rengeteg eset látott napvilágot, rengeteg seb szakadt fel, rengeteg zsarnok lett trónfosztott, és rengeteg olyan férfi története került nyilvánosságra, akit nők bántottak ilyen vagy olyan formában.

Ezzel a kampánnyal elkezdődött egy rettenetesen fontos tisztulási folyamat. Hiszem, az kezdődött el, hogy sokkal jobban figyelünk a másikra, hogy meghalljuk az elnyomottak, kizsigereltek hangját. Legyen az férfi vagy nő.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
vissza a teljes nézetre