Árnyjáték

2018. január 12. 10:07

Pungor András
168 Óra

Most az tűnik a legvalószínűbb olvasatnak, hogy a V18 egy menet közben okafogyottá vált mondat.

„A V18-ban azt mondják, a legfontosabb cél a választásra buzdítás. Vajon hogyan akarják elérni, hogy a politikából kiábrándultak visszatérjenek? Tényleg járják majd a vidéket, fórumokat tartanak? Bod Péter Ákos és Bárándy Péter kicsit zavarba jött, amikor ezt kérdezték tőlük. Persze elmennek, ahova csak hívják őket, de eléggé betelt a naptáruk. Arra persze nincs válasz – ahogy Böcskei Balázs elemző is felvetette –, miért gondolják azt, ha az aktivistákkal, pénzzel, infrastruktúrával rendelkező pártoknak még nem sikerült aktivizálniuk a bizonytalanokat, a maximum egyetemi katedrával bíró volt államtitkárnak, egykori MNB-elnöknek, exminiszternek majd menni fog.

Ugye nem arról van szó, hogy Balázs Péter a megfelelő időben Karácsony Gergely helyébe szeretne lépni? Ugye nem ezért maszatos ennyire a kép? Csak fokozza a rossz érzésemet, hogy véletlenül éppen a napokban derült ki, elhalt egy másik csoportosulás, a Tarjányi Péter, Lattmann Tamás és Bodnár Zoltán fémjelezte Magyar Progresszív Mozgalom, amely bár kormányfőkeresőnek aposztrofálta magát, végül csak egy deklarált célját teljesítette, segített megbuktatni Botka Lászlót, a szocialisták kormányfőjelöltjét.

De feledjük a rossz érzéseket! Most az tűnik a legvalószínűbb olvasatnak, hogy a V18 egy menet közben okafogyottá vált mondat, amely mégis folytatódott, mert jó szándékú megfogalmazói nem tettek időben a végére pontot.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
vissza a teljes nézetre