Kunhalmi: A miniszterelnöknek „vernie kéne az asztalt”

2018. január 11. 10:01

Nem védi elég erélyesen a magyar munkások érdekeit a kormány Kunhalmi Ágnes szerint.

Meg kell védeni a magyar munkásokat Kunhalmi Ágnes szerint – erről a szocialisták budapesti elnöke az ATV stúdiójában beszélgetett Rónai Egonnal.

Kunhalmi szerint a miniszterelnök kötelessége lenne, hogy a magyar munkások érdekeit védje. Kifejtette: a miniszterelnöknek „vernie kéne az asztalt”, hogy támogassa a határainkon túli, és a határokon belüli magyar munkásokat, mert azok többet termelnek, mint amennyit juttatásban kapnak. Az MSZP budapesti elnöke szerint pontosan ennek érdekében lenne szükséges baloldali kormányokat választani.

Kunhalmi kifejtette: évek óta készen áll a párt oktatáspolitikai programja, melynek lényeges eleme, hogy a GDP 6 százalékára emelnék az oktatási kiadásokat.

Arra a kérdésre, hogy lenne-e a Karácsony-kormány oktatási minisztere, a képviselőnő kijelentette: nem pozíciót osztanak, szövetségben gondolkodnak. Így nem az oktatási miniszter személye a lényeg, hanem egy stabil parlamenti többséggel létrejövő új kormány felállása.

A csepeli összefogás ügyére kitérve leszögezte: az együttös színekben politizáló csepeli parlamenti képviselőnek, Szabó Szabolcsnak felajánlotta, nem kell belépnie az MSZP-be, de az MSZP-Párbeszéd színeiben kell megmérettetnie magát. A másik opció, hogy az Együtt csatlakozik a közös listához, így pedig megtarthatja az Együtt színeit.

vissza a teljes nézetre