Így adna Nobel-békedíjat Sorosnak Iványi Gábor

2017. december 6. 20:39

„Nem tudjuk, hogy működik a jelölés. Gondoltunk egyet, és elküldtük.”

Társaival már nyáron elkezdte fogalmazni a Soros Györgynek a Nobel-békedíj odaítélését szorgalmazó javaslatát Iványi Gábor evangélikus lelkész, és volt országgyűlési képviselő. Az Orbán Viktor két gyerekét is megkeresztelő lelkész erről a Hír TV Egyenesen című műsorában beszélt Kálmán Olgának, miután egy csokimikulással lepte meg a műsorvezetőt.

A Soros Györgyöt érintő őszi nemzeti konzultációra Iványi egy bibliai idézettel úgy reagált: „ahogy a párduc sem tudja a bőre foltosságát levetkőzni, akkor ti sem tudtok jót tenni”. A konzultáció elindítása után döntöttek úgy Iványiék, hogy mégis elindítják a békedíj-jelölés folyamatát, habár ennek folyamatáról fogalmuk sem volt. „Nem tudjuk, hogy működik [a jelölés]. Gondoltunk egyet, és elküldtük” – fogalmazott.

Iványi magát Sorost is méltatta: szerinte a magyar származású üzletember „nem változott”, és következetesen „a szabad, méltóságteljes polgárok felépítésén” fáradozik. A lelkész szerint Sorost nem támadni kéne, inkább hálásnak kéne neki lenni.

A Sorost támadó politikusokról úgy nyilatkozott, „vannak szélkakas emberek”, mint például Orbán Viktor, akik a rossz mellett kötelezték el magukat.

vissza a teljes nézetre