Hanna Shelest
Írta:
2019. június 7. 07:26

„Egyáltalán nem ígért semmit”, „olyan lett, mint egy nagy fehér vetítővászon”, amire mindenki kivetíthette a saját elképzeléseit – mondja Volodimir Zelenszkij új ukrán elnökről Hanna Shelest. Az ukrán biztonságpolitikai szakértővel keleti szomszédunk elnökválasztás utáni politikai fejleményeiről beszélgettünk.

25
Láthatatlan áldozatok
2019. június 5. 14:43

Nem maradhatunk némák ezt az öldöklést látva – jelentette ki Lord Alton Londonban a Danube Institute keresztényüldözésről szóló konferenciáján, feltéve a kérdést: hol vannak ilyenkor a zászlók, a tiltakozások? Miért vagyunk ilyen szelektívek?

2
Mi a jobb?
2019. június 5. 11:58

Az ellenforradalom a józan észt képviseli – hangzott el a Kommentár folyóirat legújabb számának bemutatóján a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Szóba került baloldali és konzervatív forradalom, a jogállam és az ökokonzervativizmus is.

6
2019. június 5. 11:34

Bacsó Péter klasszikus filmjét az egykor kicenzúrázott jelenetekkel együtt mutatták be az Urániában.

3
Nordikus modell
Írta:
2019. június 5. 09:20

A világ egyik legfejlettebb, legboldogabb, legrendezettebb országa Dánia: a felszín alatt azonban a klasszikus jóléti állam válsága és a társadalmi változások okozta identitásviták okoznak feszültségeket, a jobboldal és a szocdemek pedig egyaránt a keményvonalas migrációs politika és a jóléti állam okos újraépítésének hívei. Választási körképünk a nordikus országból!

6
Magyar gazdaság: mindig a csúcson
2019. június 5. 06:19

A GKI Gazdaságkutató 3,5-ről 4 százalékra emelte idei GDP-prognózisát a kedvező negyedéves adat hatására, ugyanakkor az eddigiekhez hasonlóan ismét úgy látja, hogy csúcsára ért a magyar növekedés, az év hátralevő részében pedig lassulás várható.

101
Zöld útkeresés
2019. június 4. 12:35

Az EP-választás eredményét „sokkoló, totális kudarcnak” tartja, Puzsér Róberttel „mélységesen egyetért”, Szél Bernadett jelenlegi politikai munkásságát értetlenül figyeli. Keresztes László Lóránt, az LMP EP-választás után lemondott társelnökét kérdeztük a párt kudarcos szereplése utáni új időszak kihívásairól.

28
Szex és jövő
2019. június 4. 11:23

A technológia elválasztja egymástól az embereket, a válások száma egyre nő, egyre később házasodnak és vállalnak gyereket, egyre több a magányos ember – sorolja Bryony Cole a Mandinernek a kor tüneteit. A Brain Bar jövőfesztiválon előadó ausztrál szexmozgalmár a modern társadalom elidegenedettségével és intimitással kapcsolatos problémáiról, valamint a mai technológia kihívásairól és lehetőségeiről beszélt lapunknak.

42
Írta:
2019. június 4. 07:52

Dél-Korea nemzeti dalával tisztelegtek az áldozatok előtt a katasztrófa helyszínén a Csíkszerda kórus szervezésében.

1
Duna-meder
Írta:
2019. június 3. 12:28

Halad a Hableány-roncs felkutatása, a nehézbúvárok el tudtak lépni a létrától a mederben. Nemzetközi és belföldi összefogás a dunai hajóbalesetben elsüllyedt hajó kiemeléséért. Tudósításunk a TEK sajtótájékoztatójáról!

1
2019. június 3. 11:59

Térey János a mai Magyarország egyik legpontosabban látó és legihletettebben író krónikása volt.

2
Csíksomlyó
2019. június 2. 18:47

„Az itt élő magyarok ragaszkodnak a nyelvükhöz, kultúrájukhoz, és továbbra is itt szeretnének élni. A székely és a magyar himnusz is úgy csengett, ahogy talán még sosem hallottam itt a nyeregben.” Az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárral Csíksomlyón, a pápai szentmisét követően beszélgettünk.

10
Újhazából az óhazába
2019. június 2. 18:45

„Szeretem, hogy ez egy stabil ország, ami ismeri az identitását. Szeretem a szabadságot. Szeretem Budapestet.” Többek között ezzel magyarázza Bollobás Márk, hogy Stephen Hawking cambridge-i szomszédságában felnőve és világ körüli kalandozásai után miért is telepedett le végül ősei hazájában. Beszélgetésünk a nemzetközi és a hazai élet kis és nagy dolgairól.

2
Burnout
2019. június 2. 08:00

Cinikus, munkájában tohonya, semmihez sincs kedve és sokszor undok lehet másokkal: senki nem szeret kiégett emberekkel együtt dolgozni, de a kiégés legjobban az érintettnek kell, hogy fájjon. Nyugati világunkban egyre jelentősebb probléma a kiégés: mindenki addig tegyen ellene, amíg nem hat ki a mindennapjaira – és főleg az egészségére!

5
Délben a székelyeknél
2019. június 1. 18:34

Reggel még ömlött az eső a hegyoldal felé tartva, fiatalok, idősek és családok dacoltak a hideggel, a sárral és a köddel. A gondviselés keze lehetett benne, hogy a pápa megjelenésével szinte egy időben még az eső is elállt. Helyszíni tudósításunk.

5
Pápalátogatás
2019. június 1. 08:01

„Az identitásom két legfontosabb eleme, a magyarság és a kereszténység most végre találkozik” – mondja egy vidám egyetemista társaság tagja a Csíksomlyó felé tartó zarándokvonaton a Mandinernek. A csíksomlyói nyeregben tart szentmisét szombaton Ferenc pápa. A történelmi eseményre több százezer embert várnak. Egy Magyarországról induló zarándokvonaton utazva beszélgettünk a pápalátogatásra tartókkal.

2
Német megszállás
2019. május 31. 21:23

A világháborús szövetséges hatalmaknak a zsidóság sorsával kapcsolatos felelőtlenségét – egyúttal felelősségét – firtató kijelentéseivel Borhi László történész nagy vitát robbantott ki a hazai történészkörökben. Borhival most Ungváry Krisztián és Joó András vitatkozott Budapesten, a Clio Intézet szervezésében.

21
2019. május 31. 16:38

Semmilyen kontextuális érvelés nem írja felül az élethez való jogot.

10

összesen: 2979 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 következő utolsó