2019. február 6. 21:26

A Wireddel mondhatjuk: a közösségimédia-óriásnak már annyi botránya volt, hogy valószínűleg a felére sem emlékszünk.

4
Írta:
2019. február 6. 15:55

Be kell bizonyítanunk az államnak, hogy nem herdáljuk el a pénzt – véli Elmer Sterken, a holland Groningeni Egyetem rektora, aki szerint nagy biztonságot ad az állami finanszírozás, de ez nem mehet az egyetemen belüli verseny és a motiváció rovására. Az egyetem ezért megduplázza a külső pályázatokat elnyerő kutatók forrásait és azoktól a professzoroktól is megválik, akiket a hallgatók nem értékelnek jóra. A rektort faggattuk arról, hogyan kell nemzetközileg is elismert egyetemet építeni.

2019. február 6. 15:20

Az előrejelzés nehéz műfaj, különösen ha a jövőre vonatkozik – szól a bölcsesség, amely nem is lehetne érvényesebb a magyar gazdasági növekedésre nézve. A hazai GDP bővülését ugyanis rendre alulbecslik még a legoptimistább elemzők is. Megszereztük az ábrákat, amelyekből mindez egyértelműen kiderül.

3
A great, all-American tragicomedy
2019. február 5. 09:48

Abszurd eseménysorozat rázta meg az amerikai közéletet a napokban. A Ralph Northam virginiai demokrata kormányzó körüli botránycunami mindent elénk sodort, ami a mai amerikai viták mocsarát dagasztja: abortuszvita, rasszizmusvád, metoo és a többiek. Íme, egy nagyon amerikai történet!

5
FB15
2019. február 4. 15:08

A mitikus-szimbolikus gondolkodásban a rohanó folyam a megállíthatatlanul múló idő jelképe – ami pedig menthetetlenül a halál felé sodor minket. A Facebook-hírfolyamon megosztott és megőrzött emlékeink valójában az idő megállításának kétségbeesett kísérletét jelentik. És a harc az elfolyó idővel soha nem ér véget.

3
FB15
Írta:
2019. február 4. 12:01

Végül csak megjelent a posztja. „Éljen!” – gondolta. Utoljára. A következő pillanatban a tűzfelhő, amely időközben elérte a külvárosi lakóparkot, őt, a telefonját, az erkélyt és a wifijelet is elemésztette. Mindeközben a közösségi hálón a nyilvános posztja elérte az 1 millió reakciót. A világ másik felén élők számára Józsi tovább élt. És amíg a felület szerverei működnek, élni is fog.

3
Boldogságtérkép
2019. február 3. 10:40

Látta már Magyarország boldogságtérképét? Tudja, hogy a környezetében boldogok-e az emberek? Ön például az? Oláh Attila pszichológus, az ELTE egyik kutatásvezetője, hazai szaktekintély a boldogság témájában adott elő Budapesten; mi is ott voltunk. Gacsályi Sára tudósítása.

30
Piri Kati
2019. február 2. 16:14

Filmet készített Magyarországról Piri Kati, a magyar származású holland munkáspárti EP-képviselő. Furcsa, de a kötelező orbánozáson túl a filmje nem a fasiszta kelet-európai latorállamról szóló, apokaliptikus hangvételű doksik táborát gyarapítja. Piri ráadásul leszögezte: mindig is büszke volt arra, hogy magyar, ez most sem változott. Tudósításunk.

165
Digitális útvesztők
2019. február 2. 13:48

Ki uralhatja a világhálót a jövőben? Hogyan bukott meg a net szabályozásának tervezete a kétezres években? Mit kezdhet egy pedagógus a rászakadó digitális világgal? És miért igazságtalan a Facebook algoritmusa? Szűts Zoltán médiakutatóval beszélgettünk ezekről, illetve szóba került a trollkodás jövője és a tudományos kiadók káros működése is. A digitális kultúra magasságaiba és mélységeibe utaztunk a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem docensével.

4
Gringók és venézek
Írta:
2019. február 1. 15:59

Nagy szerencsénk van! – talán ezt gondolták a 20. század elején a venezuelaiak, amikor rettentően sok olajat találtak az ország part menti területein. Az elmúlt évszázad zajos történelme azonban azt is megmutatta, hogy a fekete arany egymagában nem fogja örökre Venezuela problémáit megoldani. Sőt.

4
EP-választás
2019. február 1. 08:11

„Jobb helyzetben vagyunk, mint a másik oldal. Jó, tiszta, nemzeti ügyet szolgálunk, és olyan álláspontot védünk, amiben hinni tudunk. Ez erőt ad” – mondja Gál Kinga fideszes EP-képviselő a Mandinernek. Az uniós politikus szerint az Európai Néppárt tagjain hatalmas a nyomás hazájukban, hogy ne támogassák a Fideszt. Gál Kingával a közelgő EP-választásról, annak tétjéről, a Minority SafePack esélyeiről és 15 évnyi európai politikai pályafutásáról is beszélgettünk.

10
Kőbánya brown
2019. január 31. 21:44

Végleg eldőlt, hogy a Közlekedési Múzeum a Városligetből Kőbányára, barna mezős környékre költözik, és teljesen új koncepció mentén éled újjá. A legutóbbi HajóHíd Esten Vitézy Dávid, a múzeum főigazgatója mutatta be, milyen program mentén indul majd az új múzeum tervezése. Megnyugtatott mindenkit: a Közlekedési nem fog kiesni a főváros vérkeringéséből, sőt. Tudósításunk.

5
Végjáték
2019. január 31. 19:18

Úgy tűnik, a végéhez közeledik a nyolc éve tartó véres polgárháború Szíriában. De mi jön ezután? Végleg sikerült leszámolni az Iszlám Állammal? Mi várható a kurdok által ellenőrzött területeken? Hogyan befolyásolta az USA kivonulása a konfliktust? Mikor lesz végre stabilitás a régióban? Szalai Mátét, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatóját kérdeztük.

3
Boldog születésnapot!
2019. január 31. 16:25

Isten áldja az országot és az embereket – üzeni 95. születésnapján a Mandineren keresztül John Lukacs történész Pennsylvaniából a magyaroknak.

4
Forradalom?
2019. január 31. 08:40

Vánszorgunk a forradalomba? Egyáltalán: van igény a forradalomra, vagy sem? A kormánypárti Hollik István és Lánczi Tamás, valamint az ellenzéki Tordai Bence és Donáth Anna vitatkoztak a magyar közhangulatról. Hollik szerint a forradalmaknak van egy nagyon fontos előfeltétele: a szabadság hiánya, és hamarosan eljön az igazság pillanata, Donáth szerint viszont a „szabadság hiánya elkezdett fojtogatni Magyarországon”. Tudósításunk.

8
2019. január 30. 19:32

Az Egyszerűen senkik vagytok c. új Kárpátia-dal klipjében a baloldali kulcsfigurák mellett a Jobbik képviselői is szerepelnek. Tényleg szakított a Kárpátia a Jobbikkal? Mi áll az új dal hátterében? Kik azok a senkik? „A Jóisten ránk rótta azt a feladatot, hogy politikai tényező legyünk” – mondja Petrás János zenekarvezető lapunknak, miközben a nemzeti rockért rajongókat felkavaró legfrissebb Kárpátia-dalról kérdezzük őt.

26
Törés helyett egység
2019. január 30. 15:51

Közelről az angolszászok sem olyan polírozottak és liberálisok, mint sokan gondolják. És sokkal több közös pontjuk van más, reakciós ellenforradalmárokkal, mint ellentétük.

8
Gazdálkodj, ahogy tudsz!
2019. január 30. 11:50

Hogyan élheti bele magát a fővárosi, jólszituált polgár egy borsodi falu lakosainak problémáiba? A Szociopoly társasjáték-színháza segítségével. Frusztráló kiszolgáltatottság, minket kihasználó hatalmasok, kényszerű döntések, rohanás a munka és a fillérek után. Kipróbáltuk.

58

összesen: 2839 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 következő utolsó