2019. április 7. 08:40

Akihito császár távozásával és Naruhito trónra lépésével új korszak, a Reiva-éra kezdődik el Japánban. A császári korszaknevek nem csupán találomra kiválasztott címkék: megragadják, megidézik, szinte tapinthatóvá teszik egy egész kor hangulatát, a társadalmi valóságot.

1
Sör, MSZP, fizetős parkolás
Írta:
2019. április 6. 19:14

A szocialista Tóth Csaba a zuglói fizetős parkolást méltatta, Ujhelyi az EU-ból való kilépéssel, a harmincas évek szólamaival, háborúval és haláltáborokkal riogatott, a magát függetlennek valló Kálló Dániel pedig elmagyarázta, miért indul MSZP-s színekben az európai parlamenti választásokon. A szocialisták zuglói dzsemboriján jártunk. Tudósításunk.

306
Írta:
2019. április 6. 08:02

Lehet-e Bartókra alapozva magyar és modern festészetet alkotni a huszadik század hektikus történelmi tragédiái közepette? Erre az egyszerűnek tűnő kérdésre talán választ ad a Magyar Nemzeti Galéria kiállítása, ahol Korniss Dezső életművéből és korszakaiból nyílt kiállítás.

Klánuralom
2019. április 6. 08:01

Arabok és törökök uralta klánok veszik át a németországi alvilág fölötti irányítást. Párhuzamos társadalmat alakítanak ki, lopásra, rablásra, drogkereskedelemre, prostitúcióra és védelmi pénzek beszedésére építik birodalmukat. A német hatóságok folyamatosan küzdenek ellenük, de a migrációs hullám csak újabb utánpótlástömeget jelent számukra. Körképünk.

6
Mandiner TV
Írta:
2019. április 5. 16:20

A kommunizmus bűneit április 4-én felemlegetni méltatlan dolog, a NATO minden konfliktus és háború forrása, a munkásokért dolgozó Európai Unió viszont szükséges és jó. A „jövőt építő” Munkáspárt budapesti megemlékezésén jártunk, amelyen „a Magyarországot felszabadító hősökre” emlékeztek.

75
Török helyhatósági választások
Írta:
2019. április 5. 13:31

Erdogan és pártja elvesztette a három legnagyobb török várost, és több megyében is vereséget szenvedett a vasárnapi törökországi helyhatósági választáson. Új szelek fújnak Törökországban? A kiegyezés vagy a harc fokozódásának ideje jött el? Kövecsi-Oláh Pétert, a Migrációkutató Intézet vezető elemzőjét kérdeztük.

2
Agrárium
2019. április 5. 13:06

Erős uniós Közös Agrárpolitika nélkül olyan versenyhátrányt szenvednének az európai gazdák, ami után be is lehetne zárni a boltot – mondja Erdős Norbert a Mandinernek. A Fidesz európai parlamenti képviselője azt is elárulja, kik a magyar álláspont ellenfelei és szövetségesei az agráriumban. Erdőst a mezőgazdasági politikai csaták tétjeiről és a magyar érdekképviselet eddigi mérlegéről kérdeztük Strasbourgban.

2
2019. április 5. 09:30

Szerintem jobban járnátok, ha csak hét százalékkal nőnétek ebben az évben, mintha tízzel vagy tizenöttel próbálkoztok – mondta Vértes András az Építésgazdaság lehetőségei című konferencián szerdán Budapesten. Hozzátette, hogy elemzőcége, a GKI épp ennyit, hét százalékos növekedést jósol az építőiparnak az idei évre.

57
Liberális migrációs politika
2019. április 5. 08:03

Új európai menedékkérelmi rendszert vezetnének be a holland liberálisok, melyben jutalmaznák az új rendszerhez csatlakozókat, az akadékoskodókkal szemben pedig „olykor szigorú szankciókra” szólítanának fel. Egy migránskvótát tévesnek tartó DK-s politikus és a migrációs válságot tényként kezelő Ungár Péter vitatkoztak momentumos és holland vendégekkel a Republikon Intézet migrációs konferenciáján. Tudósításunk.

143
Történelem, tragédia
2019. április 4. 11:59

Teleki Pált saját depressziója, saját és közeli hozzátartozóinak rossz egészségi állapota, külpolitikájának kudarca és a kormányzó cserbenhagyása egyszerre vezette oda, hogy maga ellen fordította a fegyvert – és hogy ez történt, azt a most előkerült újabb búcsúlevél is erősíti. Ablonczy Balázs Teleki-kutató történészt kérdeztük.

1
Jó kedvvel, bőséggel
2019. április 4. 11:08

Miután a szlovák parlament úgy döntött, súlyos büntetést kell fizetnie annak, aki csak úgy, külföldi küldöttség hiányában énekli egy külföldi ország himnuszát, polgári engedetlenség indul – ezúttal Magyarországról. A kezdeményezőt, lapunk korábbi főszerkesztőjét kérdeztük a tervezett eseményről.

4
EP-választás
2019. április 4. 08:50

„Végignéztük a Magyarországra zúduló sértegetéscunamit, lenyeltük a sértő címlapokat, türelemmel meghallgattuk a fenyegető nyilatkozatokat. Május 26-án mi jövünk, és a magyar választók” – mondja Dömötör Csaba a Mandinernek. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárát a közelgő EP-választásról, a Fidesz Néppárton belüli helyzetéről, valamint a parlamenti szezonról kérdeztük. Interjúnk.

12
XXI. Század Intézet
2019. április 3. 16:42

Korszakváltás történik, és tanúi lehetünk a demográfiai válság, a gazdasági válság és a bevándorlás egymásba csúszásának, a katasztrófák konvergenciájának. Ez a liberális világrend végzete – mondta el Békés Márton a XXI. Század Intézet konferenciáján.

3
Nyugat és Kelet
2019. április 3. 16:00

Nyugat- és Közép-Európa kulturális ellentétben áll egymással, az elitek szemben állnak a területhez kötődő népekkel, a liberalizmus ellentétbe került a demokráciával – hangzott el a XXI. Század Intézet konferenciáján szerdán, a budapesti Terror Házában. A megoldás az előadók szerint a nemzeti szuverenitás, illetve a társadalmi igazságosság összekötése a kulturális konzervativizmussal.

3
Katolikus Karitász Orvosmisszió
Írta:
2019. április 3. 13:18

„Volt anyuka, aki a nyakamba borult, hogy azóta szeret olvasni a gyermeke, amióta kapott szemüveget.” A legelhagyatottabb kárpátaljai falvakban vizsgálja a gyermekeket és felnőtteket a Katolikus Karitász Orvosmissziója. Vojcek Lászlóval, a szervezet vezető orvosával megrázó történetekről, a magára hagyott százötvenezres magyarságról és a segítségnyújtásból születő reményekről beszélgettünk.

2
Feketén-fehéren
2019. április 3. 10:45

Újabb hihetetlen botránysorozat rázza meg Amerikát: egy közepesen ismert fekete és meleg színész megrendezhette a saját megverését, szélsőséges fehérekre fogva a támadást. Hazugsága gyakorlatilag bebizonyosodott, de az ügyészség végül különösebb indoklás nélkül ejteni látszik az ügyet – amin a rendőrség és még Chicago demokrata polgármestere is kiakadt. Ez a Jussie Smollett-sztori.

4
Drámatagozat
2019. április 3. 09:48

Bezárnák a nőket otthonra? Tárgyként kezelnék a gyerekeket? Eltörölnék a diverzitást? A teljes olasz baloldal begőzölt a veronai Családok Világkongresszusa miatt, ahol olyan botrányos témák kerültek napirendre, mint a házasság szépsége, a gyerekek jogai, vagy épp a nők méltósága és egészsége. Körképünk.

9
Párharc
Írta:
2019. április 3. 08:04

Az előzetes letartóztatásból kiengedett Czeglédy Csaba keményen nekiment a Szombathelyen terjeszkedő Ungár Péternek és a Jobbiknak. Miközben veszélybe került a teljes ellenzéki összefogás, a szombathelyi ellenzék egy súlyos hibát is elkövetett a kampányában: maga tette központi témává a migrációt. Választási riportunk.

4

összesen: 2899 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 következő utolsó