Írta:
2019. március 4. 11:54

Elektronikus, pop- és klasszikus zenei hatások érvényesülnek a Passed zenekar dalaiban, amiben különösen a hárfa kap kitüntetett szerepet. A csapat tagjaival zenéjükről, a magyar zenészlétről, a pop és a klasszikus zene határterületeiről, valamint lengyel kötődéseikről beszélgettünk interjúnkban.

2019. március 4. 08:04

Minden ember több a munkájánál, a karrierjénél és anyagi javainál. De úgy tűnik, Fekete-Győr András szellemi horizontja nem ér fel idáig.

14
Iszlám és kereszténység?
2019. március 3. 16:41

Mi lesz az iszlám sorsa Európában? Mihez tud kezdeni egymással a kereszténység és az iszlám? Van bármifajta közös nevező a két egyistenhívő vallás között? Többek között erről vitatkozott egymással egy magyar muszlim és egy magyar evangélikus vezető. Tudósításunk.

67
Emahoy Tsegué-Maryam Guèbrou
2019. március 3. 03:34

Egy különös női sors, ami végig ível az elmúlt évszázadon; egy most 95 éves etióp asszony, aki hazája és Fekete-Afrika sorsfordulóinak szemtanúja volt; egy úri családból származó művésznő, akit Szelasszié császár udvarától egy jeruzsálemi kolostorig vitt az életútja – miközben semmi máshoz nem hasonlítható zenéket szerzett. Emahoy Tsegué-Maryam Guèbrou portréja.

3
Írta:
2019. március 2. 20:54

Hatalmas siker volt anno az Avatar című tudományos-fantasztikus mozifilm; a folytatás lassan, de biztosan készül, viszont addig is utazó kiállítással próbálják az első rész világába visszahúzni még azokat is, akik háromszori nekifutásra nézték meg a filmet.

7
Felvidéki körkép választás előtt
2019. március 2. 17:56

Államfőt választ Szlovákia szombaton: egy semmiből berobbant párt, a Progresszív Szlovákia semmiből felfutott jelöltje, Zuzana Čaputová lépett elő a legnagyobb esélyessé. Eközben az egykor nagy hatalmú Smer ereje megkopott, az ellenzék is folyamatosan újrarendeződik, és a nagy túlélő Bugár Béla se bízhat már a régi személyes varázsában. Mi folyik Szlovákiában az elnökválasztás előtt? Tokár Géza felvidéki politológust kérdeztük.

28
Földön járni, nagyot álmodni
Írta:
2019. március 2. 13:42

„Hirtelen jött siker? Mihez képest? Hatéves korunk óta zenélünk, húszéves korunkra lettünk sikeresek” – mondják a Margaret Island tagjai a Mandinernek. Az elmúlt években nagyon befutott budapesti zenekar a Margit-sziget nagyvárosi nyugalmából eredezteti ihletét. Zenéjükről, a banda történetéről, a magyar popvilágról és a zenészlétről is kérdeztük őket: „Olyan, mint egy párkapcsolat, csak tizenöt emberrel” – mondják nevetve. Interjúnk.

7
Főpolgármester-választás
2019. március 2. 12:43

„Ne egy kormányzati helytartó legyen Budapest első embere” – mondja Sermer Ádám a Mandinernek. A Liberálisok főpolgármester-jelöljtét saját programjáról, az előválasztásról és Puzsérról, valamint a Jobbikkal való együttműködésről kérdeztük – szerinte egy demokratikus ellenzéki szavazó nem tud alternatívaként tekinteni a Jobbikra.

59
Kárpótlás
2019. március 1. 08:00

Egyre többen és egyre hangosabban követelik, hogy az Egyesült Államoknak kárpótlást kellene fizetnie az egykori rabszolgák mai, távoli leszármazottainak. Állítsanak ki csekkeket a feketéknek? Offshore-ozókra kivetett adóból fizessenek nekik? De mennyi fekete és milyen mértékben lenne jogosult a kárpótlásra? És mennyi fehér amerikai érintett a rabszolgatartásban családilag? És egyáltalán: végső soron nem azok a feketék jártak jól, akiknek őseit annak idején elvitték Afrikából Amerikába?

9
Diller Scofidio + Renfro
2019. február 28. 18:59

„Minden nagyvárosnak vannak nagy, kihasználatlan barnamezős területei” – mondja Charles Renfro a Mandinernek. Az amerikai építész irodája fogja megtervezni az új Közlekedési Múzeumot az egykori vasúti járműjavítóban. New Yorkban szerzett barnamezős tapasztalataikat ezúttal Kőbányán tudja majd felhasználni a nemzetközi hírű építészcsapat. Interjúnk.

3
Kőbánya az új New York
2019. február 28. 18:51

Kihirdették a Közlekedési Múzeum új épületére kiírt nemzetközi pályázat eredményét: a New York-i High Line megálmodója tervezheti Budapest legizgalmasabb új múzeumát. Tudósításunk.

3
POKET
2019. február 28. 13:36

Háromszoros olimpiai bajnokunk, Hosszú Katinka lett a Highlights of Hungary díjas POKET-könyvek legújabb kötetének nagykövete. Az új könyv bemutatóján jártunk.

6
Határ a csillagos ég
2019. február 28. 07:25

Lesz még magyar űrhajós? Miért van szüksége Magyarországnak önálló űrkutatási főosztályra? Mit profitálhat hazánk az ágazatból? Ezekről is beszélgettünk Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztossal, aki szerint az új nemzedékekkel is meg kell ismertetni Földünk törékeny voltát és az űr kutatásának alapvető fontosságát. Interjúnk.

9
Haladnak
2019. február 28. 07:08

Lassan tizedik éve kormányoznak a konzervatívok Nagy-Britanniában: ezalatt se szeri, se száma a progresszív célok kormányzati, hatósági és civil megvalósításának. A minél könnyebb nemváltás lehetőségét maga az anglikán egyház is elkezdte követelni.

54
Neokohn
2019. február 27. 08:07

„Aki ismer, tudhatja, hogy autonóm ember vagyok, velem nem lehet sem a NER-t, sem az ellenzék valamelyik pártját kiszolgáló lapot csinálni” – mondja Seres László a Mandinernek. Seres most főszerkesztőként indította el a zsidó ügyekre és nemzetközi politikára fókuszáló Neokohn.hu-t. Ifjúkori anarchizmusáról, mai libertárius nézeteiről, a zsidósággal és Izraellel kapcsolatos álláspontjáról, a magyar és magyar zsidó belső vitákról, valamint az EMIH-hez fűződő viszonyáról is kérdeztük őt.

96
Havas Jon
2019. február 26. 07:50

„Ez az egész olyan, mint egy hangosan kicsúszott fing a bálteremben. Senki nem meri szóba hozni, de mindenkit zavar” – ezt Bencsik János, a Jobbik újdonsült képviselője írta még 2014-ben arról, hogy a párt Jakab Pétert indította Miskolc polgármesterének.

11
Írta:
2019. február 26. 07:37

Az elmúlt nyáron, amikor szobafelújítás miatt átnéztem a házi könyvtárat, kezembe akadt egy, Freddie Mercury életéről szóló egyik „életrajzi” könyv, amit közvetlenül a halála után, még abban az évben adtak ki, egyesek szerint nem a leghitelesebb forrás az énekesóriás valóságával kapcsolatban. Sokak szerint a Bohemian Rhapsody nevet viselő, Freddie Mercury-ról szóló filmmel is ez a legnagyobb baj. Hogy valóságot csak nyomokban tartalmaz, és nem a CGI miatt.

5
Multikulti hazafi
2019. február 25. 16:21

Temérdek emberi szenvedésről van szó, az üldözött keresztény közösségek a halál völgyében vannak – mondja Azbej Tristan a Mandinernek. Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program lebonyolításáért felelős, örmény és francia származású, magát multikulti magyar hazafinak nevező államtitkár szerint hazai részvétellel történő nemzetközi segítségnyújtásra és isteni csodára egyaránt szükség van a Közel-Kelet keresztényeinek megmentésére. Nagyinterjúnk.

7

összesen: 2899 db | 18 db/oldal

első vissza 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 következő utolsó