Nekiment a belga kormányfő Ferenc pápának

2024. szeptember 27. 17:24

Újabb lépéseket követel az egyházfőtől.

2024. szeptember 27. 17:24
BELGIUM - POPE FRANCIS MEETS BELGIUM S CIVIL AUTHORITIES LAEKEN - 2024/9/27

Nyitókép: Vatican Media / AFP

 

Alexander De Croo belga miniszterelnök pénteken felszólította Ferenc pápát, hogy a katolikus egyház tegyen konkrét lépéseket az évtizedeken át tartó papi szexuális visszaélések jóvátételére – tájékoztat a Politico. „Ma már nem elegek a szavak, konkrét tettekre is szükség van” – mondta De Croo, amikor Brüsszelben, a Laeken-kastélyban találkozott a pápával és Fülöp belga királlyal.

Ezt is ajánljuk a témában

Brüsszelbe látogat Ferenc pápa

A megsokszorozódott iszlamista szélsőségek által elkövetett merényletek száma miatt szigorított biztonsági intézkedésekkel várják az egyházfőt Belgiumban.

A miniszterelnök kemény üzenete az egyre növekvő politikai nyomás közepette hangzott el, miközben a szexuális visszaélések ügye árnyékot vetett a pápa belga látogatására. Több flamand politikus bojkottálta a találkozót, mondván, az egyház nem tesz eleget a probléma kezeléséért. 

De Croo hangsúlyozta: „Az áldozatoknak hangot kell adni. Központi szerepet kell kapniuk. Joguk van az igazsághoz. Az elkövetett bűnöket el kell ismerni, és igazságot kell szolgáltatni.”

Ezt is ajánljuk a témában

Fülöp király szintén határozottan szólt a pápához, követelve, hogy az egyház fáradhatatlanul dolgozzon a bűnök jóvátételén és az áldozatok gyógyításán.

Ferenc pápa a brüsszeli beszédében szégyennek nevezte a visszaéléseket, és bocsánatot kért, hangsúlyozva, hogy a katolikus egyháznak alázattal kell szembenéznie a helyzettel, és meg kell oldania a problémát.

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000095
2024. szeptember 27. 23:48
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­­é­­k­­­e­l­­­d­­­ ­­­a­ ­­s­­­z­­e­x­­i­ ­p­­­u­­­n­c­­­i­­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
sexykitty-5000095
2024. szeptember 27. 23:46
🍓 ️ ­É­­­r­­t­é­­­k­­­e­l­­­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­­z­­­e­­­x­­­i­­ ­­p­­­u­­n­­­c­­­i­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
sexykitty-5000095
2024. szeptember 27. 23:40
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­­é­­­k­­e­­l­d­ ­a­­ ­­s­­z­­­e­­­x­­i­ ­­­p­­­u­­n­c­i­­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
sexykitty-5000095
2024. szeptember 27. 21:32
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­é­­­k­e­l­­­d­ ­­a­­­ ­­s­z­e­x­­i­ ­­p­­­u­­n­­c­­­i­­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!