Közölte Putyin, mikor dobják le az atombombát, már papírozzák a részleteket

2024. szeptember 26. 07:05

Célkeresztbe került Ukrajna.

2024. szeptember 26. 07:05

Nyitókép: AFP/Sergei Ilyin

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, hogy módosítja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén nukleáris csapást mérhessen Ukrajnára. Az új szabályozás szerint nukleáris támadás érheti azt az agresszor államot is, amely nem rendelkezik atomfegyverekkel, de egy másik, nukleáris fegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Ez a változtatás az Egyesült Államokra és Ukrajnára is vonatkozhat – írja az MKRU.

Bármely nem nukleáris állam által Oroszország ellen irányuló, de egy nukleáris állam részvételével vagy támogatásával végrehajtott agresszió az új javaslat szerint Oroszország elleni közös támadásuknak minősül”

– mondta az orosz elnök.

Putyin azt is hozzátette, hogy a nukleáris válaszhoz hiteles információkra támadó légi támadóeszközök indításáról az Orosz Föderáció felé. Továbbá fenntartja a jogot, hogy Belarusz elleni agresszió esetén nukleáris fegyvereket alkalmazzon.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 325 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2024. szeptember 26. 20:34
akinek van fule, hallja meg!
freely
2024. szeptember 26. 20:19
Ez lesz az első és az utolsó ledobása.
sexykitty-5000092
2024. szeptember 26. 20:01
🍓 ️ ­É­r­­t­é­­­k­e­­­l­­d­ ­­a­­ ­s­­z­e­­x­­i­ ­­­p­u­n­c­­­i­­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
latrina2
2024. szeptember 26. 19:53
Orbán Balázs már ma ledobta az atomot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!