Donald Trump élesen bírálta Volodimir Zelenszkij amerikai látogatását, és nem fog találkozni vele

2024. szeptember 26. 17:53

Az ukrán elnök vasárnap érkezett meg New Yorkba, és azóta azon dolgozik, hogy meggyőzze az amerikai vezetést Ukrajna támogatásának növeléséről.

2024. szeptember 26. 17:53
null

Nyitókép: Mandel Ngan / AFP

Növekszik a feszültség a Republikánus Párt és Volodimir Zelenszkij között, ami hatással lehet az ukrán elnök Joe Bidennel tervezett találkozójára is – számolt be a BBC. Donald Trump és a Republikánus Párt élesen bírálta Zelenszkijt, aki az USA-ban indított körutat, mivel szerintük ezzel a demokratákat támogatja.

Az ukrán elnök vasárnap érkezett meg New Yorkba, és azóta azon dolgozik, hogy meggyőzze az amerikai vezetést Ukrajna támogatásának növeléséről. Eközben az orosz hadsereg tovább nyomul Kelet-Ukrajnában, és Zelenszkij szerint az ukrán atomerőművek is veszélyben lehetnek. Zelenszkij csütörtökön Washingtonban találkozik Bidennel és Kamala Harrissel, és ekkor mutatja be a háború lezárására vonatkozó „győzelmi tervet”.

Az USA-beli körútja során Zelenszkij elsőként a pennsylvaniai Scrantonba látogatott, ahol Ukrajna számára fontos lőszereket gyártanak. Scranton egyben Joe Biden szülővárosa is, és Pennsylvania fontos választói állam, amely mindkét elnökjelölt számára kiemelt figyelmet élvez.

A lőszergyár meglátogatása után Donald Trump, a Republikánus Párt elnökjelöltje kritikával illette Zelenszkijt, mondván, ezzel a demokratákat segíti, és ez a gesztus a választásokba való beavatkozásnak minősül. Trump szerint Zelenszkij nem hajlandó kompromisszumra a béke érdekében. 

Mike Johnson, az amerikai képviselőház republikánus elnöke szintén megszólalt, és Ukrajna washingtoni nagykövetének azonnali menesztését követelte. Trump kampányának egyik tisztségviselője pedig kijelentette, hogy Trump nem fog találkozni Zelenszkijjel az ukrán elnök amerikai látogatása során, bár korábban szó volt egy esetleges találkozóról.

Csütörtökön Joe Biden bejelentette, hogy az USA 7,9 milliárd dollár értékű katonai segélyt nyújt Ukrajnának, ami egy 61 milliárd dolláros támogatási csomag része. Ez a segítség Patriot rakétákat és nagy hatótávolságú lőszereket is tartalmaz. Zelenszkij az ENSZ közgyűlésén is részt vett, ahol hangsúlyozta, hogy a nyugati országoknak egyesíteniük kell erejüket a háború lezárása érdekében.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nitsahon
2024. szeptember 26. 21:13
Nem titok Zeleninár/Zöldséges a Korrupt Bidé Csemetéjének FALAZOTT...
Takagi
2024. szeptember 26. 20:27
Trump okos! Trump nem felejt! Hajrá Trump!
2024. szeptember 26. 19:59 Szerkesztve
Z. "Donald Trump amerikai elnökjelölt azt mondta, hogy „Ukrajna nincs többé”, mert az ország nem volt hajlandó 2022-ben „rossz üzletet” kötni. Egyszerűen nem tudják, mit tegyenek. Mert Ukrajna már nincs többé. Ukrajna már nem létezik. Soha nem fogják tudni újjáépíteni ezeket a városokat és településeket, és soha nem fogják tudni visszahozni a halott embereket, annyi halott embert” - mondta Trump a nagygyűlésen. Szerinte „bármilyen megállapodás, még a legrosszabb is, jobb lenne, mint ami most van. És mi továbbra is dollármilliárdokat adunk egy olyan embernek, aki nem hajlandó alkut kötni - Zelenszkijnek” - tette hozzá Trump. „Ha rossz alkut kötöttek volna, az is sokkal jobb lett volna. Feladtak volna egy kicsit, és mindenki élne, és minden épület épségben állna, és minden torony még 2000 évig állna” Mióta mondom már, ukrajna fel lesz osztva... Teljes csőd és életképtelen kormány... Meddig akarják még a teljes összeomlást, vérengzést fokozni a rohadék demokraták!!! 💯😬🖕❗
csupatti
2024. szeptember 26. 19:54
Zselé kampányol ott?kinek gondolja ez magát?az ott élő emberek 90%-a azt sem tudja hol van Ukrajna és ki ez a bohóc?!aki meg tudja,annyit tud,hogy sokba kerül,ennyi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!