Brüsszelbe látogat Ferenc pápa

2024. szeptember 26. 20:11

A megsokszorozódott iszlamista szélsőségek által elkövetett merényletek száma miatt szigorított biztonsági intézkedésekkel várják az egyházfőt Belgiumban.

2024. szeptember 26. 20:11
null

Nyitókép: MTI/EPA/Reuters pool/Guglielmo Mangiapane

Befogadásra és gyermekvállalásra buzdított Ferenc pápa csütörtökön Luxemburgban, valamint a háborúk jelentette tragédiákra hívta fel a figyelmet. Egynapos luxemburgi látogatása során az egyházfő Henrik nagyherceggel és feleségével, Mária Teréziával, valamint Luc Frieden miniszterelnökkel és Jean-Claude Hollerich kardinálissal folytatott megbeszélése után elmondott beszédében köszönetet mondott Luxemburgnak a menekültek befogadása és integrálása terén elért eredményeiért, amelyeket példaértékűnek nevezett. 

Emlékeztetett arra, hogy Luxemburg lakosságának csaknem fele Európa és a világ más részeiből érkezett a nagyhercegségbe, ezért az ország „utat mutathat a migránsok és menekültek fogadására más államoknak is”

Ez az ország a második világháború lezárása óta jeleskedik az egyesült Európa felépítésében, amelyben minden ország, kicsi vagy nagy, fontos szerepet játszik, maga mögött hagyva a túlhajtott nacionalizmus és veszélyes ideológiák okozta megosztottságot és háborúkat”

– fogalmazott az egyházfő. 

„Az ideológiák mindig is a demokrácia ellenségei lesznek” – szögezte le, és sajnálatát fejezte ki, hogy „a megosztottság Európába is begyűrűzik”, és az ellentétek „őszinte megbeszélésére” szólított fel. „Nem szabad kifosztani és tönkretenni közös otthonunkat, és nem lehet az út szélén hagyni sem népeket, sem társadalmi osztályokat” – húzta alá. Fontosnak nevezte továbbá, hogy az emberek és vezetőik életét magas rendű lelki értékek irányítsák, hozzátéve, hogy Luxemburg rendelkezik ezzel a képességgel, így lehetősége van kapcsolatokat építeni és barátságokat kialakítani. A gyermekvállalásra kitérve Ferenc pápa elmondta: látta a születési statisztikákat, és több gyermekre van szükség, mert Luxemburg jövőjét a gyerekek jelentik.

A 87 éves katolikus egyházfő Belgiumba utazik tovább. Szerdai audienciáján a pápa azt mondta, reméli, a látogatás „új ösztönzést” adhat az embereknek Belgiumban és Luxemburgban arra, hogy a hit felé forduljanak.

(MTI/Mandiner.hu) 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000095
2024. szeptember 27. 17:02
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­é­­­k­­­e­­­l­­­d­­ ­a­­­ ­s­z­­­e­x­­i­­­ ­­p­u­n­c­­­i­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
auditorium
2024. szeptember 27. 15:21
Befogadásra és gyermekvállalásra buzdit Ferenc pápa Luxemburgban. Ebben a nagyhercegségben az évi átlag kereset 9O ezer euró, a többi ny-i EU-tagállamban ennek egyharmada. Három nyelven lehet itt boldolulni: németül, luxemburgi nyelven és franciául. Kis állam, gyér lakossággal, de ugye azt már nem mondta, hogy adóparadicsom. Juncker a több mint húsz éves barátságot emlitette Sorossal, aki bejáratos az EU-P-be is. Vannak katolikusok, de rendszeres templombajárók ott is csökkentek. Majd Belgiumba látogat, ahol a pedofilia nagyon divik. Éjjeli TV-programok ezzel voltak valamikor tele, ezt diákok mondták, akik bekapcsolták Brüsszelben a TV-t késő este és megbotránkozva mesélték, mi mindent láttak. Ferenc pápa itt szóba hozza az ottani klérus devianciáját is. Az LMBTQ-t is elitéli.
2024. szeptember 27. 12:52 Szerkesztve
A Szentatyának alkalma nyílik testközelből megismernie annak a valóságnak a következményeit, amire buzdít. A brüsszeli látogatás talán árnyalni fogja eddigi nézeteit.
BBALU
2024. szeptember 26. 22:08
Ez a jelenlegi vatikán korrupt szarháziak gyűlekezete, élükön ezzel az argentin faszkalappal. Abszolut nem érdekli őket a kereszténység sorsa !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!