Számolgatnak Bidenék: megpakolnák fegyverekkel Zelenszkijt, mielőtt hazamegy

2024. szeptember 26. 06:26

Az ukrán elnök nem megy haza üres kézzel.

2024. szeptember 26. 06:26
BIDEN, Joe; ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/EPA/Will Oliver

Az Egyesült Államok nyolcmilliárd dollár értékű katonai segélycsomagot készít elő Ukrajna számára – jelentette a Reuters szeptember 25-én, két amerikai tisztviselőre hivatkozva. A csomagot hivatalosan szeptember 26-án jelentik majd be, mikor Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Fehér Házba látogat.

A hírügynökség információi szerint Joe Biden elnök a Kongresszussal együttműködve azon dolgozik, hogy meghosszabbítsa a szeptember végén lejáró, 5,8 milliárd dollár értékű katonai támogatást Ukrajna számára. 

Egy második, szintén szeptember 26-i bejelentés további 2,4 milliárd dollárt különít majd el az „Ukrajna Biztonsági Támogatási Kezdeményezés” keretében. „A csomag lőszereket, drónelhárító eszközöket, továbbá lőszertámogatást tartalmaz” – közölte az egyik tisztviselő.

Ezen túlmenően az Egyesült Államok egy 375 millió dolláros segélycsomagot is bejelentett szeptember 25-én, még Zelenszkij látogatása előtt.

A csomag egy „közepes hatótávolságú siklóbombát”, az úgynevezett Joint Standoff Weapon-t (JSOW) is magában foglalja.

A JSOW rakéta hatótávolsága akár 130 kilométer is lehet, és F-16-os vadászgépekből bocsátható le.

Zelenszkij szeptember 26-án találkozik Joe Biden elnökkel és Kamala Harris alelnökkel, hogy bemutassa Ukrajna győzelmi tervét. Zelenszkij szeptember 22-én érkezett az Egyesült Államokba, és a múlt héten több világvezetővel is találkozott az ENSZ 79. közgyűlése alkalmával. Szeptember 25-én az ENSZ közgyűlésén is felszólalt, ahol arra szólította fel a tagállamokat, hogy támogassák Ukrajna békekezdeményezését.

***

Kapcsolódó vélemény

Kaszab Zoltán

Vasárnap.hu

Idézőjel

Ismét az Egyesült Államokba látogatott Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, mostani útja ugyanakkor a korábbiaknál is nagyobb hatást gyakorolhat a háború menetére.

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000092
2024. szeptember 26. 18:31
🍓 ️ ­É­r­­­t­­é­­­k­­­e­l­­­d­ ­­­a­ ­­s­­­z­­­e­­x­i­­ ­p­­­u­­­n­c­­i­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Nasi12
2024. szeptember 26. 13:42
Sok fegyverrel sokat lehet fűteni az otthon maradt ukrán katonák családjainak télen.
Nasi12
2024. szeptember 26. 13:36
"..Joe Biden elnök a Kongresszussal együttműködve azon dolgozik, hogy meghosszabbítsa .." mindkét, a képen látható személy életkorát. Egyikét szó szerint, másikét átvitt értelemben. A demokrácia mintaállama megpakol fegyverekkel egy dmokratikusan már nem legitim diktátort. Közben legjobb üzletembernek nevezik. Mert ingyen vihet tőlük szinte bármit. Trump nem ilyen hülye. Nem ad majd ingyen. Ettől fél a zenebohóc.
auditorium
2024. szeptember 26. 10:03
Megpakolja, de nem hosszútávú rakétákkal. Inkább olyan outlet fegyverekkel. Sok nyugati cég pedig már felosztotta egymás között Ukrajna helyreállitását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!