A határellenőrzés visszaállításával fenyegeti Ausztria Magyarországot

2024. szeptember 25. 15:16

„Ha szükséges, jelentősen szigorítjuk a határellenőrzést” – mondta az osztrák belügyminiszter.

2024. szeptember 25. 15:16
Austria's Interior Minister Gerhard Karner addresses a press conference on August 8, 2024 in Vienna, Austria, to comment on the arrest of a man in connection with an Islamist attack plot that caused the cancellation of the Vienna leg of a tour by American mega-star Taylor Swift.

Nyitókép: Alex HALADA / APA / AFP

Szigorú határellenőrzéssel fenyegetőzött Gerhard Karner osztrák belügyminiszter, abban az esetben, ha Magyarország egy menekülttábor építése mellett döntene az osztrák határ közelében – írja az ORF.

Ha szükséges, jelentősen szigorítjuk a határellenőrzést.

Ezt egyértelműen közöltem a magyar hatóságokkal is” – áll az APA szerdai közleményében.

Még az az ORF is beszámolt róla, hogy a magyar kormány szeptember közepén tagadta a menekülttábor létrehozását.

Menczer Tamás kommunikációs igazgató akkor azt mondta, „soha, de soha nem lesz migránstábor Magyarországon”.

A Mandiner is több alkalommal beszámolt már róla, hogy a magyar kormány nem épít migránstábort, annak ellenére sem, hogy az Európai Bizottság ezt követeli.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2024. szeptember 27. 04:41
Talán részt kellett volna ehelyett venni a sehengeni övezet védelmémen,vagy anyagiakkal is,akkor nincs szükség eus belső ellenörzésre..Minden országból mehetett volna a migrik miatt,hogy ellenőrizevr ki kihez tartozik..Utolag minden csak maszatolás.
Attyla
2024. szeptember 26. 10:10
Lsbancék rendszeresen nehezítik a határon való átjutást! Ez tény. A magyar kormány pedig nehezítse meg az itt tolvajkodó labanc cégek tevékenységét! Pl. A spár folyamatos piszkoskodását! Utána meglátjuk mit fognak lépni. A tetves osztrák mint .indig azt hiszik, hogy a monarchia még létezik! Ideje megint megalázni a tetvedék osztrákot!!!
salmonella
2024. szeptember 26. 08:17
Ezt az ojrópunió nevű szörnyképződményt fel is lehetne ezek után számolni. Ursula pedig mehetne a homokozóba elnök-titkár-jegyzőt játszani.
cserszömörce
2024. szeptember 26. 05:24
A müködö orszaghatar miota fenyegetes?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!