Új szintre lépett a besorozás Kárpátalján: már így is keresik a magyarokat

2024. szeptember 26. 07:34

Bármi áron megpróbálják megtalálni a hadköteles férfiakat.

2024. szeptember 26. 07:34
Partial mobilization in Russia

Nyitókép: STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

Az ukrán posta Kárpátalján is megkezdte a hadköteles férfiak behívóinak kézbesítését – írja az ua-reporter. A hírportál értesülése szerint az ukrán kormány mindent megmozgat annak érdekében, hogy hatékonyabbá tegye a mozgósítást. Az ukrán posta 72 millió hrivnyát kapott a kormánytól annak érdekében, hogy az év végéig 900 ezer hadköteles személy számára kézbesítse a katonai behívókat.

Forrás: UAR

Az új mozgósítási rendszer lényege, hogy a behívó akkor is kézbesítettnek minősül, ha a címzett nem vette át azt. Így a továbbiakban lényegtelen lesz, ha az érintett nincs otthon, vagy nem nyitotta ki a postaládáját.

 A címzettnek 14 napja lesz arra, hogy megjelenjen a toborzóirodában.

 Ha ezt elmulasztja, először közigazgatási bírsággal sújtják, majd körözést és végül elfogatóparancsot adnak ki ellene.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2024. szeptember 26. 11:18
bunko-jobbos 2024. szeptember 26. 08:28 ..."nem veszik át a postán a hivatalos leveleket. nálunk is van ilyesmi rendszer,"... IGEN, van: 2x át nem véve az iratot, hivatalosan kézbesítettnek minősül, a vele járó jogkövetkezményekkel. ..."kényszersorozás. Az mindig kényszer bazdmeg. "... TÉVEDÉS. A kötelező a sorkatonai szolgálatnál a sorozás egy ADOTT KOROSZTÁLYRA vonatkozik, akiket az ALKALMASSÁG szerint szelektálnak. Sorkatonai szolgálatra alkalmas, sorkatonai szolgálatra nem, de szakszolgálatra még alkalmas, alkalmatlan. Kádár idején hármas szűrő volt: 1. összeírás, 2. első sorozás a törzsállomány megállapítása, akik közül a második sorozás alkalmával az adott évben bevonulásra kerülők kerülnek kiválogatásra. HÁBORÚ esetén MINDENKIRE kötelező a sorozás, tehát kényszer, nemtől, kortól és alkalmasságtól függetlenül. Ilyenkor jön az erőszak, ha valaki szabotál. De a két világháború idején szokás volt a sorozóbizottság előtt ÖNKÉNT és dalolva is megjelenni.
csapláros
2024. szeptember 26. 10:56
Novicsok-5 2024. szeptember 26. 08:06 • "...és a kormány humanitárius segélyt az ukrán geciknek, a bukott tenyészkanca Ukrajna területi integritásáról. de facto lemondva Kárpátaljáról."... 1. Ne ukrán gecizd a kárpátaljai MAGYARSÁGOT 2. Nemcsak a lebukott tenyészkancázott papolt Ukrajna területi integritásáról, hanem MINDENKI az Unióban. TE egy Putyin párti orosz ügynökként lázítasz a Mandin. (A Krím már az oroszé, és a területi integritás a most már orosz területeknek ANNO adandó TERÜLETI autonómiát is jelentette volna). 3. Mi a faszt akarsz Kárpátaljával, amikor a menekültekkel, akár 2 millió hohol is odazsúfolódott, legföljebb 80 ezernyi ottani magyarral? Mit kezdesz a hoholokkal??? Gázkamra? Nyílt legéppuskázás ? DEPORTÁLÁS? Még ha magyar terület lenne is, akkor is határzárral megakadályozni, hogy a hoholok elukránosítsák Magyarországot, miközben az ottani elmaradottság fölszámolása kapásból CSŐDBE juttatná Magyarországot ! Na, hess picsába, hülye TROLL.
Mich99
2024. szeptember 26. 09:22
Az embervadászokat kellene a frontra küldeni!
g50423c
2024. szeptember 26. 09:18
Közel 1 millió ember azért kicsit irreálisnak tűnik. Én biztos hogy lelépnék családostól, még akkor is nagyobb esély van a túlélésre mint beállni golyófogónak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!