Putyin: A Wagner-csoport nem létezik

2023. július 14. 09:38

Az orosz elnök elmondta, miről beszélt Prigozsinnal a Kremlben.

2023. július 14. 09:38
PUTYIN, Vlagyimir

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön beszélt először arról, hogy mi hangzott el azon a Kremlben tartott találkozón, amelyen 35 Wagner-parancsnok, köztük Jevgenyij Prigozsin, a csoport főnöke is részt vett – írja a CNN. A találkozóra június 29-én került sor, néhány nappal azután, hogy a Wagner zsoldosai puccsot kíséreltek meg az orosz kormány ellen.

Ezt is ajánljuk a témában

„A találkozón egyrészt értékeltem, hogy mit tettek a harctéren (Ukrajnában), másrészt azt is, hogy mit tettek a június 24-i események során. Harmadrészt bemutattam nekik a további szolgálatuk lehetőségeit, beleértve a harci tapasztalataik felhasználását. Ennyi volt” – ismertette Putyin.

A Kommerszant című orosz lapnak nyilatkozó orosz elnököt megkérdezték arról, hogy Wagnert megtartják-e harcoló egységként.

Nos, a Wagner-csoport nem létezik! Nálunk nincs törvény a katonai magánszervezetekre! A szervezet egyszerűen nem létezik!”

– hangsúlyozta Putyin.

Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik Pool/Mihail Klimentyev

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lájkbajnok
2023. július 14. 11:04
Tárgyalt a puccsistával, ahelyett, hogy lecsukta volna. Gyenge elnök, széteső állam.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. július 14. 10:38
Aaa múúltat végkép eltöröölni rabszolga had indulj velünk!
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 14. 10:27
Ha nem létezünk akkor nem is meneteltünk Moszkva felé...
Akitlosz
2023. július 14. 10:14
Sokszor más - főleg a politikában - a de facto meg a de jure. Minden jogszabály annyit ér, amennyit betarta)t)nak belőle. Így jó részük csak írott szöveg. A Gazdasági, Kulturális és Szociális Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya szerint például egyenlő munkáért minden megkülönböztetés nélkül egyenlő bért kell fizetni. Ez kötelező érvényű ENSZ egyezségokmány Magyarország is ratifikálta. Nincsen betartva, nem is lesz. Csak parasztvakítás. A Wagner csoportra hiába nincsen jogszabály, attól még tényállás a léte. Meg az is, hogy sokkal hatékonyabb (volt) az állami hadseregnél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!