Első karakter
Közélet
Ahogy a Molnak, úgy Európának is meg kell határoznia saját identitását és érdekeit, máskülönben el fog veszni – mondja Hernádi Zsolt. A Mol elnök-vezérigazgatója valós vezetők nélkül sodródó Európai Unióról, a szankciós politika torzító erejéről, az INA-ügyről és a Corvinus egyetem jövőjéről is beszélt lapunknak.
Milyen tényezők és hogyan befolyásolják Magyarország médiaképét, és mit lehet tenni a javításáért? Többek között erről beszélgettünk a nemzetközi médiafigyelésre szakosodott üzletemberrel.
Külföld
A kormányzó elit hosszú haláltusája kellett ahhoz, hogy Szlovákia élére Ódor Lajos személyében egy magyar közgazdász kerüljön. Kérdés, mit hoz az előre hozott választás, meddig erősödik Zuzana Čaputová elnök és köre, s mi lesz az ismét egymást maró magyar politikusokkal.
Hosszú idő két évtized a hatalom csúcsán. Erős kézben marad a hatalom, vagy új korszak köszönti a Török Köztársaság közelgő centenáriumát? Bakodi Péter elemzése!
A Dél problémái a mi problémáink is: ha nem lenne a Földközi-tenger és Törökország, a forrongó Dél még közelebb lenne hozzánk. Demkó Attila írása.
Makronóm
A nemzetközi nagyvállalatok 800 milliárd forint támogatást kaptak az utóbbi három évben, a mikro-, kis- és középvállalati körbe tartozó cégek pedig 2800 milliárdot. A Makronóm Intézet napokban megjelent kutatásából kiderül: jóval nagyobb mértékben támogatta a kormány a hazai kkv-kat.
Meta
Fontos, hogy megőrizzük az eleganciát, a természetességet, udvariasan és tisztelettudóan viselkedjünk!
Könyvek a jövőről
A gazdag társadalmakat a gúny és a tagadás, az unalom és a fáradtság történelmi erői uralják. A reneszánszból született lendület végleg kimerült, ezért új reneszánszra van szükség üzente élete fő művében az utóbbi száz esztendő egyik legsokoldalúbb nyugati gondolkodója.
Sport
Azzal már a kezdés előtt tisztában volt mindenki, hogy ez a finálé más lesz, mint a többi, hiszen története során a Zalaegerszeg és a másodosztályú Budafok is először jutott be.
Élet
Egyre biztosabb vagyok benne, hogy az az igazi szabadság és kiteljesedés, ha az ember elfogadja a sorsát úgy, ahogy van, és elengedi minden vágyát – mondja Vásáry Tamás. Az augusztusban kilencvenedik évét betöltő zongoraművész-karmestert a kodályi örökség ma sem engedi ellustulni, ősztől négy koncertet vezényel a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara élén, mindennap felsétál a Gellért-hegyre, és hamarosan elkészül önéletregény-folyamának következő részével is.
Utolsó Figyelmeztetés
Errefelé általános történelmi tapasztalatnak számít, hogy német barátainknak vajmi kevés érzékük van az arany középút erényeihez. Rumi Tamás írása.