Első karakter
Ebben is hallgassunk Szent Ágoston tanítására, különben bukásra vagyunk ítélve. Szalai Zoltán írása a Mandiner hetilapban.
Közélet
A jobboldali erőknek valódi globális hálózattá kell válniuk, mert kizárólag így győzhetünk. Ha ez sikerül, nem lesz, ami megállítson bennünket.
Nem mi leszünk az utolsó ország, amelyik dönt a svéd NATO-csatlakozásról – húzta alá Kocsis Máté. Tényleg összeveszett a kormány és a Fidesz-frakció? Hogyan változik a pártfinanszírozási szabályozás? Miért nem támadják erősebben Putyint? Interjúnk!
Lemondott-e a Fidesz Budapestről? Miért nem sikerült még megegyezni az uniós forrásokról? Interjú a Miniszterelnökség újonnan kinevezett miniszterhelyettesével.
Egymást érik mostanság a politikusok mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló ügyek. Mi is ez a jogintézmény, kit illet meg, és miért? Összeállításunkban bemutatjuk, és azt is, milyen mentelmi ügyek vannak napirenden a parlamentben.
Külhon
A román szurkolók által Sepsiben szétvert mosdó csupán a jéghegy csúcsa: a késelésektől az ostoba feliratokig megnéztük, hogyan alakult a futballsovinizmus az erdélyi végeken, ahol az is magyar, aki nem az.
Külföld
A francia kormánynak alkotmányos joga van áterőltetni akár kisebbségből is egy-egy javaslatot – az elégedetlenség azonban tovább forrong.
Húsz éve kezdődött az iraki háború, amely megdöntötte Szaddám Huszein zsarnokságát – hogy sokévnyi véres konfliktussorozat és félsikerű, összetákolt államiság következzen az olajban gazdag, mégis koldusszegénnyé lett országban.
Darabokra szakadt, romba döntött, elszegényedett ország maradékán uralkodik Bassár el-Aszad. Szíriában a polgárháború elcsendesülése után tovább ketyegnek az időzített bombák.
Makronóm
A mostani kamatkörnyezetben tisztán piaci alapon gyakorlatilag kigazdálkod­hatatlan a vállalkozások finanszírozása. Az államilag támogatott forrásoknak köszönhetően azonban Magyarországon 2021-hez képest tovább javult a külső forrásbevonás lehetősége.
Meta
Az etikett alkalmazkodik a haladó időhöz, megújuló társadalmunkhoz, és új viselkedési modelleket hoz létre anélkül, hogy elfelejtenénk a tiszteletet.
Áttöréserejű eredmények születtek az ősi magyarok kutatásaiban az utóbbi években – de hogyan hatott a feltárásokra az eleink nyomai fölött is dübörgő orosz–ukrán háború? Türk Attila régészt kérdeztük.
Könyvek a jövőről
Tudomány és vallás, a két „magisteria” közötti konfliktus csupán modern agyszülemény. A 19. századig a természet iránti érdeklődést éppen a legfőbb istenség iránti tisztelet motiválta – ahogyan az istenhit alapozta meg a rendezett kozmosz, a racionális elvek mentén működő világmindenség koncepcióját is. Hit és tudás édestestvérek.
Jegyzet
Szövetségre kell lépnie nemcsak a katolikus egyházfőnek és hazánknak, de minden hívő vagy kereső embernek, minden életigenlő európai polgárnak.
Sport
Kassai Viktor 2022. február 1-jétől az orosz után a bolgár futballbírók szakmai vezetését látja el. A közelmúltban Szófiában lezajlott játékvezetői továbbképzésen kaptuk mikrofonvégre, hogy szakmai kihívásokról és a hazatérés lehetőségéről is kérdezzük az utóbbi idők legjobb magyar játékvezetőjét.
Élet
Impozáns kiállítással ünnepli a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria és a pécsi Csontváry Múzeum a festő születésének évfordulóját.
Szemérmes érzőke
Tanulnak egymástól, egymásról. Összeadják a kreatív energiájukat, és létrehoznak valami újat, előremutatót, hosszú távon is kitartót. Az Art-ravaló szocioművészeti program ötödik éve segíti azokat a fiatal felnőtteket, akik családi-társadalmi védőháló nélkül kénytelenek boldogulni az életben.
Utolsó Figyelmeztetés
Van, amihez mindentől távol járva tudunk a legközelebb jutni.