Első karakter
Közélet
Az uniós szankciós rendszer kapkodó, a tervezett hatást nem éri el, miközben rossz helyzetbe hozza az egész kontinenst – mondja lapunknak Hernádi Zsolt. A Mol elnök-vezérigazgatóját a benzinárról, a Vlagyimir Putyinnal való üzletelésről és a Vecsésen talált kőolajról kérdeztük.
Magyarország helyreállítási tervét Brüsszel az uniós élvonalba pozicionálta. Ugyanez a dokumentum tartalmazza az EU-s pénzek védelmét garantáló jogállamisági reformok nagy részét is. Van ok optimizmusra, akár jövő márciusban jöhet az áttörés mind a jogállamiság, mind az uniós pénzek tekintetében.
Ha körbenézünk Európában, gazdasági, demográfiai, kulturális, szellemi és lelki szétesést látunk. A nemzeti-patrióta erők nemzetközi összefogása létszükséglet az Isten, haza, család hármas értékén alapuló jövőhöz. Erről szólt a CPAC legutóbbi konferenciája Japánban, ahol ismét fókuszban volt a magyar jobboldal példája.
A kontinens legtöbb országa a magyar modellt használja az energiaválság kivédésére, az Egyesült Államok és Oroszország pedig nagyrészt kimaradt a rezsiparából.
Kertész Imre páratlan egyenes­séggel mutatta meg a totális diktatúrák közös forrását és kimondhatatlan rettenetét. Tisztelgés Kertész Imre húsz éve átadott Nobel-díja előtt.
Külföld
Ma már egyértelmű, hogy a Nyugat fegyveres segítséggel és energiaszankciókkal nem tudja helyreállítani a 2022, pláne a 2014 előtti állapotokat Ukrajnában. A békeszándék félmondatokban körvonalazódik, de szűk látókörű csatakiáltásból még sokkal több van.
A délvidéki faluban Kalasnyikov ropogott, soha nem látott rendőri erők érkeztek a településre, és elvitték a főleg marokkói illegális bevándorlókat. A rend helyreállt, a nyugalom egyelőre kevésbé: a „horgosi csata” bevésődött a helyiek emlékezetébe.
Izrael működik: a szolgálat a had­seregben és a családalapítás szinte kötelesség. Az ország gazdasága egy főre vetítve annyit termel, mint az EU átlaga. A zsidó államban a hagyomány és a jövőorientáltság egymás mellett él, de a régi konfliktusokra talán soha nem lehet már végleges és megnyugtató megoldást találni.
A dilemmák, amelyekkel a mai vezetőknek Európától Amerikáig szembe kell nézniük, bonyolultak és bizonyos esetekben előzmény nélküliek.
Az értelmetlenül szigorúnak tartott járványügyi korlátozások ellen kirobbanó tüntetéseknek váratlanul rendszerellenes élük lett, a kínai vezető lemondását követelik tömegek.
Makronóm
Az MKB, a Budapest Bank és a Takarékbank egyesülésével létrejött Magyar Bankholding végső összeolvadása 2023. május elsejére ér révbe – mondja Egerszegi Ádám. A Magyar Bankholding transzformációért felelős vezérigazgató-helyettesével arról is beszéltünk, hogy nemcsak a név lesz új, szolgáltatásaiban is egy modern, rugalmas nagybank jön létre, amely már rövid távon átrajzolhatja a hazai banki piacot.
Meta
Páratlan lelőhelyet tártak fel Törökszentmiklós környékén: első generációs honfoglalók emlékeit és egy vaskori szkíta kurgánt is találtak, az elsőt Magyarországon.
Könyvek a jövőről
Világkormány nincs, az illuminátusok kitaláció – egyes tanácsadó cégek globális befolyása azonban nagyon is valóságos. Módszereik része, hogy egyszerre dolgoznak ellenérdekelt feleknek, ám ennél is nagyobb kockázat, hogy mindenkinél hatékonyabban vadásszák le a helyi tehetségeket – figyelmeztet az év egyik legfontosabb könyve.
Jegyzet
Dobai Péter nagy emlékező, egész munkássága az emlékezés jegyében áll. Emlékezés az ifjúságra, a szerelemre, a tengerre, a hazára.
Sport
A múlt év kimagasló magyar sikereket hozott a paralimpián, versenyzőink minden idők második legjobb szereplését érték el Tokióban, feledhetetlen pillanatokat szerezve a sportszeretőknek. Jogosan merülhet fel a kérdés: van-e feljebb egy nem paralimpiai évben?
Élet
Tíz éve indult el a Highlights of Hungary, nem kisebb céllal, mint hogy felkutassa a kiemelkedő magyar teljesítményeket határon innen és túl. Olyan példaértékű és kreatív embereket, közösségeket és kezdeményezéseket keres, akik és amelyek az adott évben kiemelkedőt tettek országunkért és nemzetünk jövőjéért. Mi a siker receptje? Oláh Zsanett-tel, a Highlights of Hungary ügyvezető igazgatójával és Partos Bencével, a Mindset Pszichológia alapítójával beszélgettünk. 
A Hadik Kávéház ügyvezetője úgy teremtette újra a hely aranykorát, hogy az nemcsak a Karinthy-örökség miatt, de a saját jogán is Budapest egyik kedvenc találkozási pontja lett. Interjú.
Utolsó Figyelmeztetés
Szinte divatként, egyfajta vírusként terjednek a mentális problémák a fiatal nemzedékben – ami mögött sokszor súlyos traumák is állhatnak. A nemzet mentális egészsége gyógyításra, gyógyulásra vár.