Első karakter
Három éves a Mandiner hetilap.
Közélet
Sohrab Ahmari teheráni születésű amerikai konzervatív publicista, az MCC vendégelőadója tartott beszédet az idei Kötcsei találkozón. A zárt körű eseményen elhangzott beszédet teljes terjedelmében közöljük.
A nyugati és keleti szocializmusok helyett stratégiai autonómiát, a Nemzeti Együttműködés Rendszere után Nemzetközi Együttműködés Rendszerét!
Lesz-e elegendő élelem és tűzifa? Az agrárágazatok állami megsegítéséről és a szektorban szükséges szemléletváltásról kérdeztük Nagy István agrárminisztert.
A falvak pusztulását felülírja a gyermekvállalási kedv megéledése és az idevándorlás. A zalai kistelepülésekre folyamatos a kiköltözés, ami vidékpolitikai siker. Riport a Zala folyó völgyéből.
Külföld
Az uralkodói tisztség szolgálat, egész életet kíván – II. Erzsébet a történelemben példátlan módon hetven évig hűségesen betöltötte a sors által rá szabott feladatot.
Hercegként gyakran kritizálták Károlyt, királyként már az első nap elnyerte a britek szívét. Körültekintő, visszafogott ember, nyitott és kíváncsi másokra. Ez a megközelíthetőség édesanyja ideális utódjává teszi őt. Szerzőnk arról ír, milyennek látja a britek új királyát.
Szeptember 25-én nyerhet Itáliában a jobboldali koalíció, amire a választók többsége 2019 óta vágyik.
II. Erzsébet élő méretaránya volt a zajló történelemnek: az ő időtlen jelenlétéhez képest végletesen kicsinek tűnt a mindennapi politika.
Makronóm
Geopolitikai versengés, gazdasági és politikai hatalomért folyó küzdelem – Kína az utóbbi években stabil és befolyásos pozíciót épített ki, ám ma egyre több jelét mutatja a sérülékenységnek.
Meta
Száz éve bukott el a második nyugat-magyarországi felkelés, amely az Őrvidék további területeit akarta visszaszerezni Magyarországnak.
Könyvek a jövőről
Az emberi test és a Föld minden élő sejtje, sőt a teljes mindennapi életvitelünk a szénre támaszkodik. Ehhez képest fogalmunk sincs, hogy mennyi szén rejtőzik a Földben – amit viszont tudunk a szénről, az lenyűgöző.
Jegyzet
Sport
Az előző napok legnagyobb vihart kavaró sporthíre, hogy a magyar sakkozó, Rapport Richárd a jövőben Románia zászlaja alatt versenyez tovább. Szabó László több fórumon felháborodásának adott hangot – most velünk is megosztja fenntartásait.
Élet
Nyolcvanéves a magyar filmtörténet egyik legszebb snittje a havasokban kanyargó vonat néma utasaival: 1942 szeptemberében mutatták be Szőts István korszakos alkotását a velencei filmfesztiválon. Az Emberek a havason alapmű, amelyet legalább egyszer mindenkinek látnia kell.
1945, 1956, Charta ’77. Veri az ördög a feleségét, Dögkeselyű, A nagy generáció… Nagyapai örökségről, a Kádár-kor kitaszított értelmiségéről és a Színház- és Filmművészeti Egyetem új filmes generációjáról beszélgettünk az idén nyolcvanéves András Ferenc filmrendezővel. 
Utolsó Figyelmeztetés
Tényleg felesleges be­ruházás összekötni a fővárost a magyar tengerrel? Tényleg rossz a nyomvonal, és valóban teljesíthetetlen egy átlagos bringásnak? Lássuk!