Első karakter
Közélet
Ha válságkezelésből járna diploma, nekünk, magyaroknak már lenne négy-öt – mondja a kormányfő. Exkluzív interjú Putyinról, háborúról és a közelgő választásról.
Eljött a felelős szülők és nevelők ideje, nem bízhatjuk rá magunkat egy lelkiismeretlen iparágra – mondja a neveléskutató. Interjúnk.
Külföld
A második világháború utáni első nagy európai háború első hetének krónikája.
Magyarországnak az az érdeke, hogy szomszédai stabil és gazdaságilag is erős országok legyenek.
Sikeresen stabilizálta és növekedési pályára állította Oroszországot, hogy aztán csak egyre szigorodó hatalmi politikával tudja mindenáron kezében tartani az irányítást.
Vlagyimir Putyin hatalomra kerülése idején még egészen baráti volt Oroszország és a Nyugat kapcsolata, de két évtizednyi elhidegülés után eljött az ukrajnai háború szakítópróbája.
Precedens
Felnőni éppen elég nehéz anélkül is, hogy a gyermekek megkérdőjeleznék a nemi identitásukat– véli Leonard Sax amerikai gyermekorvos és pszichológus, több nagy sikerű kötet szerzője.
Makronóm
Az elmúlt tizenkét év európai szinten is kiemelkedő foglalkoztatásbővülése és adóteher-csökkenése a bérdinamikával párosulva elképzelhetetlen mértékben növelte a magyar családok jövedelmének vásárlóértékét.
Meta
Túl sok figyelmet és energiát fordítunk egyes eseményekre, miközben elfelejtjük megérteni a hosszú távú trendeket. Ha a személyes befektetéseinkről van szó, ez életveszély – hangsúlyozza egy Szerbiából elszármazott nonkonform tanácsadó.
Mandiner Sport
Elnökké választása óta kizárólag éles helyzetekkel találta szemben magát a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. A kétszeres olimpiai, hatszoros világbajnok kajakos Gyulay Zsolttal a háború elől menekülő ukrán és kárpátaljai sportolókról, a Liu Shaolin Sándortól elvett aranyéremről és minden idők legsikeresebb magyar téli olimpiai szerepléséről beszélgettünk.
Élet
Színházi jellegű produkciók és az állatvédelmi törvények még szigorúbb betartása – a klasszikus cirkusz folyamatosan változik a kor és a közönség igényeire válaszolva.
Utolsó Figyelmeztetés
Emberek, álljatok meg! Hagyjátok abba a háborút! Éljetek, éljünk emberségesen!