Első karakter
Közélet
Torz képet alkotnak Magyarországról a nemzetközi sajtóban, ebben a nemzetközi ngó-knak és az elfogult újságíróknak egyaránt szerepük van – olvasható ki a napokban kiszivárgott nyilatkozatokból. Az érintettek manipulációt kiáltanak, ám a kettős mércére utaló mondatokat még nem cáfolták.
Néhány óra alatt országos hírnévre tett szert a tósokberéndi templom, amelynek tornyában tűz keletkezett. Riportunk szomorúságról és lelkierőről, feladatokról és segítő szándékról.
„Az egészségügy készen áll egy ütőképes járványügyi rendszer fenntartására” – mondja az országos tiszti főorvos. Interjú az operatív törzs működéséről, az oltásokról és a család jelentette támaszról.
Külföld
Sok-sok potenciális beteget lát el gyakran borzalmas körülmények között, még borzalmasabb betegségek ellen küzdve Kongó mélyén Hardi Richárd szerzetes-szemészorvos.
Fegyveres konfliktustól való félelem árnyékában számolja a világ a napokat.
Ezekben a hetekben Fekete-Afrikában is megméretnek az európai katonai képességek.
Demkó Attila utazásainak három célpontja, Washington, New York és Dallas gyorsan megértetik az utazóval, hogy mennyire mélyek lettek az ellentétek az USA-ban.
Precedens
Ha a woke a 21. századi Nyugat szekuláris vallása, az óriásvállalatok annak misszionáriusainak tekinthetők. Csakhogy ez korántsem tetszik a fogyasztóknak – a csökkenő eladások pedig a részvényeseknek sem. Vajon a jog vagy a piaci logika téríti más belátásra a cégvezetőket?
Makronóm
A hitelesség és az alkalmasság hiányának árnya vetül az ellenzék árnyékkormányzatának gazdasági-közpénzügyi csapatára, amelynek három közismert tagja Bod Péter Ákos közgazdász, korábbi jegybankelnök, Bojár Gábor Graphisoft-alapító és Király Júlia közgazdász, egykori MNB-alelnök.
Meta
Az ételből 21. századi osztálykérdés lett: csak kedves bioember vagy tanulatlan junk food függő lehetsz. Az étkezési divatokat globális nagyvállalatok irányítják, amelyek pénzt csinálnak a félelmeinkből. Ezzel a helyi termelők még megmaradt piacát is bekebelezhetik.
Feminens
Az üzleti szférából érkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem vezérigazgatói pozíciójára Kun Zsuzsanna. A művészeti és nagyvállalati gondolkodás izgalmas mezsgyéjén keresi a jövőálló megoldásokat.
Budapesti történetek
A magyarok a történelem minden pillana­tában adtak valamit a világnak, az ma nem ilyen lenne, ha nem lettek volna magyarok – erről bizonyosodhatunk meg a február 15-én megnyílt Álmok álmodói 20 kiállításon a budapesti Millenárisban.
Jegyzet
A szabadpiaci elvekért kardoskodott a Horthy-korszakban a Cobden Kör.
Mandiner Sport
A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázás elitje rendkívüli érzelmi hullámvasúton ment át az utóbbi időben, ám Liu Shaoang végül megnyerte Magyarország első egyéni aranyérmét a téli játékokon. A sportoló immáron kétszeres olimpiai bajnok, és összesen négy medált gyűjtött.
Élet
Bartók személye mutatja, hogy békében megférhetne a népi és az urbánus mindenkiben – vallja a Muzsikás vezetője. Interjú táncházmozgalomról és hitelességről.
Utolsó Figyelmeztetés
A legnagyobb magyar építész fő műve hamarosan újranyitja kapuit.