Első karakter
Közélet
A magyar társadalom számos rétege részesül jelentősebb kormányzati juttatásban. Felelőtlen osztogatásról vagy gazdaságpolitikai lépésről van szó? Elemzésünk.
Focihasonlattal élve: nem foglalkozunk a pálya szélén álló ingerült bekiabálókkal, mi a győztes gólt rúgjuk be – mondja a TV2 hírigazgatója, akivel a televíziózás változó szerepéről is beszélgettünk.
A jövő a férfi és a nő szeretetkapcsolatától függ – mondja a nyolcvanadik születésnapját ünneplő bencés szerzetes. Interjú a kereszténység mai állapotáról, a család védelméről és a valódi ünnepről.
Külhon
A román ellenkezés dacára száz év kihagyás után újra van Erdélyben magyar tannyelvű iskola vakok és gyengénlátók számára. A lehetőség adva van, már csak élni kell vele – vallja Butu Arnold Csaba, az Erdélyi Magyar Látássérültekért Egyesület elnöke.
Külföld
Zajlik Ausztria kétszer tíz naposra tervezett országos lezárása – enyhén javuló járványhelyzetben, ugyanakkor egyre erősebb társadalmi feszültségek közepette.
Ténytorzításokból, féligazságokból és konkrét hazugságokból szövődött Rittenhouse köré a fehér rasszista gyilkos narratívája: az amerikai nyilvánosságot mélyen megosztó ügy végül felmentésekkel zárult.
A világ egyik leghosszabb folyója összekötő kapocs a térség népei között, de ha a túlnépesedés és az azt kísérő erőforrás-konfliktusok egymás ellen fordítják a nemzeteket, az háborúskodáshoz vezethet.
Precedens
Új egyetemet alapítottak a texasi Austinban az amerikai szellemi elit azon tagjai, akik megelégelték, hogy a baloldali-progresszív ideológiák hívei csatatérré változtatták a tudományos életet, és ellehetetlenítik a normalitás képviselőit.
Makronóm
Magyarként akarta felnevelni gyermekét Böjthe Kálmán, ezért tért haza Amerikából. Na meg persze azért, hogy magyar ötleteket karoljon fel és tegyen üzletileg is sikeressé.
Meta
Öngyűlölettréning, elnyomókatalógus, agymosás-útmutató kisgyermekekhez. Helyes névelők és tiltott párbeszédek. Amerika konzervatív „Hírcsárdája”, a The Babylon Bee útmutatója a woke-ideológiához felhőtlen szórakozás is lehetne, ha nem a vérfagyasztó valóságról szólna.
Feminens
Énekel, gitározik, táncol – és közben lelkészként szolgál, a hitet közvetítve a színpadon és a szószéken is. Csatári Bíborkával beszélgettünk.
Budapesti történetek
Hosszú seb a város arcán, a külvárosok külvárosa, igazi senki földje a budapesti körvasutak vidéke – azonban a következő években a városlakók mozgásának új színterévé válhat, maga mögött hagyva piszkosszürke múltját.
Sport
Egy aranyérem, négy ezüst és négy bronz. Csodálatos teljesítmény. Női kézilabda-válogatottunk mérlege a világbajnokságokon. Kilenc éremnél többet csupán egyetlen ország, Norvégia szerzett. Decemberben kedvenc női kéziseinkért szurkolhatunk itthon.
Élet
Az egykori gőzmalom emeletén a személyzet izgatottan pakolja ki utolsó tartalék székeit. Ferenczi György és az Első Pesti Rackák klubkoncertjén járunk Katlan Tóni Kultúrkonyhájában.
Szinyei Merse Pál életművét friss és minden eddiginél szélesebb értelmezési keretben mutatja be a Magyar Nemzeti Galéria retrospektív kiállítása. A világjárvány miatt egy évvel elhalasztott tárlatot a festő születésének százhetvenötödik, halálának századik évfordulója hívta életre.
Utolsó Figyelmeztetés
A szebb jövőért szenvedni kell – mondták egykor és mondják ma is a haladás fanatikus hívei.