Első karakter
Közélet
A főváros értékesítené Budapest egyik legnagyobb, legértékesebb, kiemelt kulturális jelentőségű épületegyüttesét, a budapesti Városházát – robbant a hír a napokban. Karácsony Gergelyék a teljes tagadástól eljutottak odáig, hogy „tanulmány” készült az ügyben.
Óvodákba látogató, tütüt viselő szakállas férfiak, gyermekeknek engedélyezett nemváltoztatás, „lmbtqapi+”-határozatok az uniós intézményekben – egyre erősödő genderlobbi és ideológiai hidegháború jellemzi kontinensünket.
A történelmet a győztesek írják, az a dolgunk, hogy a 21. században a konzervatívok legyenek a győztesek, s mi, magyarok is közöttük legyünk – mondja L. Simon László, aki tíz év politizálás után a Magyar Nemzeti Múzeum élén tért vissza a kulturális életbe. Az íróként is tevékenykedő volt országgyűlési képviselőt identitáspolitikáról, szekértáborokról és Demeter Szilárd nagy port felverő kijelentéséről is kérdeztük.
Pártpolitizálás-e a Gyurcsány-show elleni aláírásgyűjtés? Vezet-e még vissza út az Európai Néppártba? Változott-e a Fidesz? Szükség van-e a gyermekvédelmi népszavazásra? Interjúnk.
Külhon
Haszid örökség, magyar örökség, emlékek és újrakapcsolódások határon innen és túl: egyre több nyugatra, Amerikába elszármazott zsidó jár vissza ősei földjére újra felfedezni gyökereit.
Külföld
Az amerikai jobboldalt hagyományai folytán áthatja az oltásokkal és az állami beavatkozásokkal szembeni szkepszis.
A Merkel-éra továbbra sem zárult le, mégis már a harmadik vezető keresheti majd a formáció új irányát a tizennyolc éves korszak után. Összefoglaló az elnökjelölti kasztingról.
Választást nyerő kamionsofőr, népharagot meglovagoló pénzember, az új szélsőbalos ideológia ellen lázadó kertvárosi szülők: életjeleket mutat, és kezdi felvenni a harcot a bideni demokratákkal a tavaly novemberi amerikai elnökválasztás óta tetszhalott Republikánus Párt.
Precedens
Egyelőre a legrosszabb sztereotípiákat igazolja az Európai Bizottság eljárása a lengyel határon kialakult migránsválság kapcsán. Ahelyett, hogy uniós segítséget nyújtana a keleti tagállamoknak a külső határ védelmében, Brüsszel továbbra is emberi jogokból leckézteti őket a Baltikumtól Magyarországig.
Makronóm
A női vállalkozók aránya hazánkban emelkedett a legjobban az utóbbi években. A magyar nők az uniós átlagnál képzettebbek, és üzleti lehetőséget látnak vállalkozásuk elindításában.
Meta
Évszázadok óta félreértjük Darwint. A természetben az együtt­működés sokkal elterjedtebb, mint a versengés, mert az szolgálja inkább a túlélést és a reprodukciót. A fák élete például föld alatti hálózatba szerveződik, amit egy anyafa irányít – állítja korszakalkotó könyvében egy kanadai erdész.
Iparművész, festő, üvegfestő, aki fiatalon megjárta Rómát és Párizst, s aki a két háború közötti korai modernitás művészetével ötvözte a középkori kultúra legnemesebb hagyományait. Árkayné Sztehlo Lili portréja.
Budapesti történetek
Mint minden rendes középkori és kora újkori várost, Pestet is falak vették körül. A maradványok most is ott rejteznek a kiskörúti házak között s a föld alatt, a dübörgő útkereszteződések mélyén.
Jegyzet
Kétszáz éve született Dosztojevszkij. Aki kétszáz év múlva is aktuális lesz.
Mandiner Sport
1986 óta nem szerepelt nemzeti együttesünk a világ legnagyobb futballeseményén. De miért is vártuk, hogy most majd sikerül?  Mert a két egymást követő Európa-bajnoki részvétel után úgy tűnt, lehet esélyünk? Vagy Marco Rossi edzői karizmája hitette el velünk? Helyzetértékelésünk.
Élet
A világ számos pontjáról, köztük New York, Párizs és Moszkva gyűjteményeiből érkeztek a Szépművészeti Múzeum időszaki kiállítására azok a remekművek, amelyek Paul Cezanne festészete és a nyomában kibontakozó európai avantgárd művészet termékeny kapcsolatát mutatják be. 
Nagyvázsony polgármesterével hagyományőrzésről, közösségépítésről, gyermekkori osztályidegenségről és a generációs igazságtalanságok helyretételéről beszélgettünk.
Utolsó Figyelmeztetés
A mai szerzők semmivel sem írnak helyesebben vagy hibásabban, mint a régiek. (De igen.) (De nem.) (De… igen.)