Első karakter
Közélet
A kormány augusztus elsejével lehetővé tette a koronavírus elleni harmadik dózis beadását, múlt héten el is indult a regisztráció. Szakértőket kérdeztünk arról, kiknek ajánlják a lehetőséget, választhatunk-e vakcinát, és van-e baj a Sinopharm-féle oltóanyaggal.
Tucker Carlson magyarországi látogatása lényegesen túlmutat azon, hogy egy amerikai műsorvezető előadást tartott egy konzervatív rendezvényen, és interjút készített a miniszterelnökkel.
A nemzetközi színtéren senkit nem érdekel, hogy ki kivel van jóban, hazánk pedig nagy lehetőségek előtt áll a divatiparban – mondja a Magyar Divat & Design Ügynökség vezetője. Interjúnk!
Az uniós támogatás nem könyöradomány, hanem jogos kárpótlás – mondja Győr polgármestere, akivel a helyi politikáról és a Rammsteint fütyülő papagájokról is beszélgettünk.
Külhon
Szarajevó, világháború, bukás, őszirózsa, tanácskormány, Trianon. Hőstettek és tragédiák centenáriumával zakatolt el mellettünk a század második évtizede, s jut belőle a harmadikra is, ilyen például az elfelejtett operettállam, a Baranya–bajai Szerb–Magyar Köztársaság kikiáltásának évfordulója.
Külföld
A Ben & Jerry’s nem árusít a megszállt palesztin területeken: a cég és liberális zsidó csoportok állítják, csak a békefolyamat mellett állnak ki, az izraeli kormány viszont antiszemitizmust kiált.
Bár az illegális határátlépések száma visszaszorult egy időre, a Frontex friss számaiból látszik, hogy az irreguláris migrációhoz kötődő érkezések száma újra felfelé kúszik.
Precedens
Homályos pénzügyi támogatásokkal, sajtókapcsolatok és szakmai nyilvánosság biztosításával tartják befolyásuk alatt az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának szakértőit a Soros Györgyhöz köthető ngó-k – áll a Grégor Puppinck által vezetett emberi jogi kutatóintézet, a European Centre for Law and Justice legújabb jelentésében.
Makronóm
Mi a különbség a kriptovaluták és a mémvaluták között? Miért lettek ilyen népszerűek, és hogyan termelik ki az új milliomosokat? Megnéztük, mit kell tudni a divatos fizetőeszközről.
Meta
A huszonegyedik század végére a jómódúak számára elérhetővé válhat az öregedést visszafordító technológia, ami lehetővé teheti, hogy a vezetők gyakrabban lépjenek túl a rövid távú érdekeiken, a korszak bolsevikjainak azonban ez is kevés lesz – fest árulkodó képet egy progresszív sci-fi.
Feminens
Magyarország s talán a világ első női régésze volt Torma Zsófia, akit bogarászó kisasszonynak tituláltak a gúnylapok.
Budapesti történetek
Valaha Budapesten minden mozinak saját hangulata volt. Más volt az épület, a filmek, a büfé és a nézők, még a nevük is más világokról mesélt.
Sport
A magyar sportolók az első tokiói olimpián huszonkét érmet nyertek, az idein húszat. Ez azt mutatja, mennyire állandó a magyar olimpikonok eredményessége. Az ötvenhét évvel ezelőtti játékok huszonegy sportága mind szerepelt az idei programban, és bekerült további tizenhat.
Élet
Mintegy másfél évszázad magyar festészetének és szobrászatának alkotásaiból nyílt kiállítás a budapesti Kieselbach Galériában. A tárlat ingyenesen látogatható, a művek megvásárolhatók.
A borászat idén hetvenéves doyenjével a Tokaj-hegyaljai borvidékről, betegségéről, Istenhez és a halálhoz való viszonyáról és a birtok jövőjéről beszélgettünk.
Utolsó Figyelmeztetés
Az átlagosnál kissé érzékenyebben érintenek a 2006-os események utólagos átértelmezései.