Első karakter
Közélet
Egy csapat szuperbátor oknyomozó újságíró megszerzett egy szupertitkos listát, majd szupertitkos laboratóriumában kiderítette, hogy a szupergonosz magyar kormány embereket hallgat le.
Érdemes szem előtt tartani, hogy az eugenika is egy tudományosan népszerűsített, a haladás és a boldogság szolgálatába állított eszme volt, hasonlóan a nemváltás hamis ideológiájához.
A magyar miniszterelnök ellenáll Soros György milliárdos azon törekvéseinek, hogy átalakítsa az országát – véli a Fox News sztárműsorvezetője. Exkluzív interjúnk!
Nemváltó operáció, hormonkezelés, transzjogok – itthon még nem része a mindennapoknak, ám Nyugaton más a helyzet. Körképünk Európából és elemzésünk a politikai hatásokról.
Külhon
Három és fél év után szabadon engedték a román hatóságok által ártatlanul meghurcolt székely családapákat – interjú Beke Istvánnal és Szőcs Zoltánnal a román–magyar viszonyról és a szabadságról.
Külföld
Az utóbbi évek eseményei egyre közelebb sodorták a két nagyhatalmat, a két állam immár hátukat egymásnak vetve néznének szembe az átalakuló világrend kihívásaival.
2049-ig bezárják az utolsó sziléziai szénbányát, a restrukturálás mikéntjétől és az uniós zöldpolitikától hétszázezer lengyel élete függ. Riportunk Katowicéből.
Precedens
A Magyarországgal, Lengyelországgal és más „renitens” tagállamokkal szemben leplezetlenül elfogult jogállamisági jelentés az egyik hatékony jövőbeni eszköz lehet az Európai Bizottság kezében, hogy elérje központosítási céljait.
Makronóm
A nagy nyugati országok adót emelnének, de nem szeretnék, ha emiatt romlana a versenyképességük, ezért másokat is adóemelésre kényszerítenének. Izer Norberttel, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkárával beszélgettünk.
Meta
A teljesítmény ünneplése helyett ma az áldozati identitás a divat. Pedig a nemzetállamok sikere a jövőben is azon áll, képesek-e felépíteni a tehetség arisztokráciáját. Van mit tanulni a 19. század porosz, francia és brit közintézményeitől vagy éppen a császári Kínától – vallja a The Economist sztárújságírója.
„A meccsek ideje alatt nem vagyok több tizenegy évesnél. Nem mondom, hogy a futball öl, butít és nyomorba dönt, de hogy miatta maradtam vissza a fejlődésben, az biztos” – állítja Nick Hornby angol író Fociláz című könyvében. Ez az idézet virít a Kislány, nagy foci Facebook-oldal névjegyében László Ágnes bemutatkozásaként.
Jegyzet
Kevés igazságosabb dolog van a világon, mint a póker.
Sport
A száz után végre visszakapcsolt mosolygósba. Meg lebegősbe. Amikor picit mindent felülről néz – ez is jól áll neki, bár az önbizalomnak ez a foka szokatlan mifelénk. Így már érdemes volt feltenni a kérdést: nem bánja-e, hogy élete első olimpiai bajnoki címét követően egyetlen örülős kép sem marad fenn az utókornak a célba érés után?
Sokkal régebbre nyúlik a Magyar Nagydíj története, mint azt a legtöbben ismerik, sőt nem is Mogyoródon kezdődött a Grand Prix-versenyzés hazánkban. Már 1936 óta van Magyar Nagydíjunk, és még 2037-ig biztosan lesz is.
Élet
Hajnóczy Péter negyven éve, 1981. augusztus 8-án halt meg.
Negyedik nagylemezük jelenik meg, egymást érik a koncertjeik, több szakmai elismerésben részesültek. Csorba Lóránt önismeretről, a közönséggel való kapcsolatról és az MCC Fesztről.
Utolsó Figyelmeztetés