Első karakter
Közélet
Genderideológia meg szivárványpropaganda nincs, csak homofóbia. És transznemű férfiak, akiknek joguk van szülni.
Több milliárd forintnyi EU-támogatás, közös pályázatok, gyanús összefonódások és hatósági vizsgálatok. Összefoglalónk az eddigi főbb mozzanatokról.
A gyermekvédelem területén van tennivaló bőven, a pedofilok kapcsán még nincs döntés a kémiai semlegesítésről – mondja a Fidesz frakcióvezetője. Interjú a kémügyről, az EU-ról és a választásról!
Külföld
Többévnyi háború végén az ország szuverenitásának feladása árán hatalomban maradt a szír elnök, és most újabb hét évvel hosszabbíthatja meg saját és dinasztiája uralmát.
Drámai esőzések és árvizek pusztítottak Európában Belgiumtól Ausztriáig az utóbbi hetekben, és a politikai hullámok sem maradtak el. Körképünk az áradás sújtotta országokról.
Az elmúlt évek és az utóbbi hetek megfigyelési botrányai ismét ráirányították a figyelmet a globálisan is hiperkapcsolt világunk jelentette veszélyekre.
Precedens
Néhány közép-európai ország megmutatja, hogy az utóbbi évtizedekben a helyes utat választotta: Lengyelország és Magyarország pontosan látja, hogy a kozmopolita projekt szörnyű véget fog érni – fogalmaz Arthur Milikh, a The Claremont Institute amerikai életmóddal foglalkozó központjának igazgatója.
Makronóm
Húsz év üzletkötői karrier után döntött úgy a Kádas házaspár, hogy új életet kezd, kecskéket vásárol, és sajtot készít. Interjúnk gasztronómiáról és a hazai termékek térnyeréséről.
Meta
A Nyugat sikerének kulcsa, hogy a kereszténység egységbe szervezte az izraelita és a görög hagyományt, és megszületett az etika, a 20. század azonban elvette a célt az emberektől, most ennek helyén tombol a hedonizmus – állítja az ortodox zsidó ügyvéd, akit a szólásszabadság nevében tuszkoltak le a pulpitusról.
Tudomány
Az „Észak-Urál vándora” néven is emlegetett tudós utazóról, néprajzi gyűjtőről, zenekutatóról nyílik új állandó kiállítás szülővárosában, Zircen, a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóházban a legfrissebb tudományos eredményekre alapozva.
Feminens
Több mint harminc éve dolgozik a hazai népművészet élő hagyományként való megtartásán és gyarapításán. Igyártó Gabriella nem kér a vitrinbe való szuvenírfolklórból.
Jegyzet
A Föld lehetőségei végesek, a felelősséget pedig vállalnunk kell a jövő nemzedékek érdekében is.
Sport
Már ha egyáltalán szabad ilyet kérdezni. Különböző korok összehasonlításának egy-egy sportágon belül sincs sokszor értelme, a sportágak közti méricskélésnek még azonos korban sem nagyon. De Szilágyi Áron zsinórban harmadik olimpiai bajnoki címe túlmutat azon, hogy ő minden idők legnagyobb vívója.
A sikeres Európa-bajnokság után igazán nem kellett sokat várniuk a magyar futball szerelmeseinek: a hétvégén a Paks–Mezőkövesd mérkőzéssel kezdetét veszi az NB I. százhuszadik szezonja. Nagyító alatt az élvonal tizenkét együttese.
Élet
A jelen és a jövő kiemelten fontos témáinak külföldi szakértői érkeznek a héten Esztergomba – az MCC Fesztről a szervezőket, az előadókat és a város polgármesterét kérdeztük.
Utolsó Figyelmeztetés
Isten és intézmények nélküli, névtelen szekta keríti hatalmába a fiatal nemzedékeket.