Első karakter
Közélet
Az előválasztáson induló, befutónak számító jelöltek nagy része aktívan részt vett a 2010 előtti, a DK-vezérhez köthető politika alakításában. Megnéztük, kiket küld csatasorba az exkormányfő.
Még megérem, amikor az EU jelenlegi formájában megszűnik létezni – véli a házelnök. Lesz-e belőle államfő? Melyik a kedvenc virága? Jót tenne-e a Fidesznek az ellenzéki szerep? Interjúnk!
Külhon
A budapesti Gozsdu-udvar és a magyar ellenkövetelések negligálása kiválóan illusztrálja, hogyan forgatja Rubik-kockaként a román fél a jogot érdekeinek megfelelően – mondja Varga Andrea jogtörténész. Állítása szerint ügyesebben kellene nekifognunk az elvett vagyon visszaszerzésének.
Külföld
Visszarendeződést hozott a régiós választás a francia jobboldalon: Le Pen újrahangolt pártja csalódást keltő eredményt ért el, a régóta bukdácsoló gaulle-ista Republikánusok párt viszont új erőre kapott.
A Nyugaton éledt újjá a korábban Közép- és Kelet-Európát sújtó totalitárius és materialista szellemiség. Franciaországban a progresszisták és az iszlám hallgatólagos megállapodást kötött: közös ellenségük a francia ember és hagyományai.
A közösségi pénzeket őrizni kívánó új uniós szervezet már megszületése pillanatában átpolitizálttá vált. Megnéztük, mit tudunk eddig a tervezett tevékenységéről és mik a felmerülő aggodalmak.
Száz éve alapították a Kínai Kommunista Pártot. Működésének voltak tragikus évtizedei, ma azonban a kor igényeihez igazodva az első számú világhatalom szerepe felé vezeti az országot.
Precedens
Látványos identitáspolitikai kampányokat folytatnak, ám a nagy cégek hozzáállása korántsem példás, ha saját munkavállalóik jogairól vagy éppen a környezetvédelemről van szó.
Makronóm
Olyan széles népességre célzunk, amilyenre csak lehetséges – mondja a TV2 vezérigazgatója. Interjú kommunizmusról, protekcionizmusról, a politika és a televíziózás kapcsolatáról.
Meta
A termelési eszközök helyett a termelési mémek korszakát éljük. A mindennapjainkat uraló virtualitásban a politika tisztán fikciós műfajjá válik, ahol a legjobb történetmesélő győz. Ezért nem írhat­juk le az Egyesült Államokat – vélekedik egy éles szemű portugál.
Feminens
Kiváltságos francia családok között tanult meg érvényesülni és megkerülhetetlenül nagyot alkotni Minya Viktória, az első magyar nő, aki világszerte elismert parfümőr lett.
Budapesti történetek
Most, hogy ismét kinyitottak a múzeumok, megint bekalandozhatjuk történelmünk és kultúránk értéktárait: a Magyar Nemzeti Múzeumot is régi-új ismerősként köszönthetjük.
Jegyzet
Sport
Igazán impozáns helyszínen, a Nemzeti Táncszínházban tartották a tokiói olimpián részt vevő magyar csapat ünnepélyes fogadalomtételét. Az először és – talán – utoljára esküt tevők arcát is fürkésztük.
Egy hónapja tartja lázban a labdarúgás szerelmeseit az Európa-bajnokság. Ötven mérkőzésen már túl vagyunk, mindössze egy van előttünk. Igaz, ez a legfontosabb: ezen dől el, hogy ki nyeri a tizenhatodik Eb-t. Az eddigi tizenöt finálé során tíz ország válogatottja örülhetett.
Élet
Izgalmas kiállítással és pazar katalógussal ünnepli grafikai gyűjteményének százötven éves fennállását a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria. A Leonardótól Miróig – Papír/forma: Százötven éve rajzok és grafikák bűvöletében című tárlat e műalkotások fejlődésének a középkortól egészen napjainkig tartó ívét villantja fel a látogatóknak. 
Utolsó Figyelmeztetés
Csak jött, nőtt, elért, és átcsapott rajtunk. Kószáló milliárdosok néztek fel a kijelzőkre, tán visszajátszanak valamit? Semmit. Hát… egyszerűen csak vezettünk Münchenben!