Első karakter
Közélet
Milyen támadások érték a kormányt a gyermekvédelmi törvény miatt, és milyen következmények várhatók uniós fronton? Összefoglalónk.
Többen is hagiográfiának, kritikátlan Orbán-magasztalásnak minősítették G. Fodor Gábor nemrég megjelent, Az Orbán-szabály című munkáját, amely alcíme szerint tíz fejezetet tartalmaz az Orbán-korszak első tíz évéből. Ezen kritikák azonban félreértették, G. Fodor Gábor miről is kívánt írni.
A futball háború és üzlet, így pedig természetesen politika is. Ne tévedjünk, mindig is az volt.
Lassan elfogynak azok, akik be akarják oltatni magukat, ám a delta-variáns komoly pusztítást végezhet a körükben. Szakértőkkel az oltásellenes propagandáról és a negyedik hullámról beszélgettünk.
Újra nagy lehet a magyar foci – mondja a Fradi-rajongó producer, dj. Interjú hazaszeretetről, családról, a könnyűzene helyzetéről és a rendszerváltásról!
Külhon
Egyre szaporodnak és egyre több kárt és tragédiát okoznak a medvék a Kárpátokban. A radikális állatvédők hallani sem akarnak a kilövésről, a közvetlenül érintett felek pedig a felelős vadgazdálkodás pártján állnak.
Külföld
Sorsfordító választás előtt áll Európa legszegényebb országa: Maia Sandu elnök tavaly óta próbál biztos parlamenti többséget szerezni, miközben az oroszok, a románok és az EU is éberen figyeli a fejleményeket.
Egyre több helyen korrigálják fölfelé az utóbbi hónapok koronavírusos halálozási adatait.
Konzervatív fordulatot hozhat Ebrahim Raiszi a sokat látott perzsa államban. Utánajártunk, hogy milyen mozgástere lehet az új államfőnek, és merre megy tovább az ősi ország útja.
Precedens
A focipályák a leplezetlen progresszív propaganda fórumává avanzsáltak, és már a németek csaknem fele is úgy érzi, nem fejtheti ki szabadon a véleményét. Körképünk a véleményszabadság helyzetéről.
Makronóm
Amíg a Nyugaton a demográfiai hanyatlás árnyékában a történelem újraalkotásával vannak elfoglalva, addig a Keleten a jövő építése zajlik az ember által teremtett világban.
Meta
A jövő háborúit zsoldosok és hekkerek vívják, a csúcstechnológiát pedig legyőzi a ravaszság. A Nyugat mégis óriás fegyverekre költ, és két évtized alatt sem tudta megemészteni, hogy új szabályai vannak a hadviselésnek – állítja egy ejtőernyősből lett bennfentes akadémikus.
Tudomány
Akadémikus, biológus, neurológus, anatómus – és festő: Szentágothai János igazi 20. századi reneszánsz ember volt, nagy tudós és ismeretterjesztő – és ennél is több.
Jegyzet
Térben és időben nyílnak kapuk a kelet-lengyelországi ódon városban: pillanatképek Lublinból.
Mandiner Sport
Szent Iván-éjtől kezdődően egyre rövidülnek a nappalok, mégis a nyár, a ragyogás nagyja még hátravan. Elég magasról a hanyatlás a dicsfény ideje.
Magyarország a kormányzat sportot támogató adópolitikájával, a világversenyeken szerzett, egy főre jutó aranyérmek számával és a nemzetközi versenyrendezés színvonalát tekintve is követendő példa a globális sportközösség számára – mondja Raffaele Chiulli, a világ egyik legbefolyásosabb nemzetközi sportdiplomatája. Az olasz sportvezetővel a dzsúdó-világbajnokságon beszélgettünk Budapesten.
Élet
Az installációm tulajdonképpen bevezető a Szent István­ teremhez. Libabőrös lettem, amikor felkértek erre a mun­kára – mondja a lakberendezőből lett világhírű festőművész. Interjúnk.
Utolsó Figyelmeztetés
Sokáig fogjuk még emlegetni az idei futball-Európa-bajnokságot. Nekünk, magyaroknak van is okunk örülni. De van min elgondolkodni is.