Első karakter
Közélet
A környezetvédelem csak akkor lehet eredményes, ha ismerjük a természet és az ember működését, és elfogadjuk mindkettőt olyannak, amilyen.
Cinizmusból soha nem épült még semmi. Ez a baloldal tragédiája.
Az előzetes pártközi megállapodások nyomán számos vidéki körzetben meg is van az előválasztás győztese, pedig a procedúra még el sem kezdődött. Ezzel párhuzamosan a DK tovább apasztja az MSZP-t.
Még egyszer sem kapott utasítást arra, mi legyen egy kutatás eredménye – összegez az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat vezetője. Maróth Miklóst az egyetemi modellváltásról is kérdeztük.
Külhon
Egykor a sónak köszönhette virágzását a mezőségi Dés; valaha megyeszékhely volt, most tízszázaléknyi magyarsága igyekszik megőrizni közösségét és értékeit a román többség mellett, Kolozsvár vonzáskörzetében.
Külföld
Egy nemzet, két állam Afrika szarván, amelyek között talán nem is lehetne nagyobb a különbség. A világ egyik legnehezebb sorsú országának számító Szomáliában a stabilitás és a háborúzó klánok érdeke ütközik nap mint nap.
Kína és Oroszország egyszerre túl nagy falat még Joe Bidennek is, így logikus, hogy a kissingeri hagyományokhoz visszanyúlva legalább az egyikkel valamilyen megegyezést kell keresni.
Az Egyesült Államok ismét embert küld a Holdra, Kínáé lesz az új évtized űrállomása, a Vénuszra indul India, pozíciókat veszít Oroszország, s közben az űripart forradalmasítják a magáncégek.
Precedens
Az, hogy valaki különféle érvek alapján kritizálja az Alaptörvényt, nem bizonyíték arra, hogy az illegitim lenne – véli Lee John Strang, az amerikai Toledói Egyetem alkotmányjogász-professzora.
Makronóm
Akár féléves előnyünk is lehet az újraindításban más országokhoz képest, ami a sajátos magyar válságkezelési megközelítésnek köszönhető – mondja az innovációs tárca államtitkára.
Meta
A klímaváltozásra úgy épül politikai ideológia, hogy a tudomány máig nem érti pontosan a légkör működését. A szalagcímeket uraló klímamodellek komolyanvehetőségéről mindent elárul, hogy még a múltat sem képesek „előre jelezni” – állítja az Obama-kormányzat vezető fizikusa.
Feminens
Balesetben szenvedett súlyos sérüléseket, átélt tapasztalataival ma már mások megsegítését szolgálja: Krausz Csilla a TraumaAmbulancia Egyesülettel segít a balesetet szenvedőkön, támogatást nyújtva a gyógyulásukhoz.
Budapesti történetek
Negyven éve zajlott a „lengyel válság”, amelynek végén Jaruzelski tábornok katonai szükségállapotot rendelt el. Emlékek következnek a kései Kádár-kor hazugságrétegeiből.
Jegyzet
Sport
Az egy hónapos labdarúgó-Európa-bajnokság alatt nemcsak a kontinens huszonnégy válogatottja méri össze erejét, hanem a tizenegy rendező város stadionja is. Akárcsak a pályán, különböző kultúrák és stílusok csapnak össze.
Kit érdekel, hogy a portugálok jobbak voltak, és nyertek! Ez a mi kettőnk győzelme volt.
Mi ez a futballünnep? Honnan az az erő, amely a magyar közönségből árad? Egy folyamat szemtanúi vagyunk: a szemünk előtt születik a hazai szurkolói világ.
Élet
Az esztergomi ferenceseknél végzett, majd szállodaportás volt a Balatonnál, mielőtt felvették a Színművészetire. Pindroch Csabával a hit erejéről, a házasságról és a #metoo mozgalomról is beszélgettünk.
Utolsó Figyelmeztetés
A mai fiatalok már a harmadik nemzedék, amely számára szabad a szerelem. Honnan hova jutottunk vele?