Első karakter
Közélet
A szakma egy része még mindig abban érdekelt, hogy a torzsalkodás uralkodjon, mondja az új kulturális törvény körüli tiltakozásról Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója. A Magyar Teátrumi Társaság elnökét az átalakuló színház-finanszírozásról, a taóvisszaélésekről és a függetlenekről kérdeztük.
Kimúlt a Borkai-hatás? Minek köszönheti győri győzelmét a Fidesz? Hogyan szólította meg Dézsi Csaba András a jobboldali értelmiségi szavazókat? A Mandiner utánajárt a kormánypárti siker összetevőinek.
Történelmi hátrányokat kell ledolgoznunk, de a fogvatartottak körülményei folyamatosan javulnak, a férőhelyszám két év múlva már megfelelő lehet. Eközben virágzik a börtönbiznisz, ami miatt a kormány átalakítaná a kártérítési folyamatot.
Be lehet-e tiltani a hálapénzt? Egyelőre megoszlanak a vélemények az orvostársadalomban. Az viszont biztos, hogy először nekik kell állást foglalniuk a kérdésben, és a lépéshez jelentős béremelésre is szükség lesz. Utánajártunk, hogy megérett-e a helyzet a paraszolvencia kivezetésére.
Tanuljunk meg újra tisztelni és elfogadni! Na persze nem pont úgy, ahogy a liberálisok szeretnék.
Külhon
Reménykedni kell Volodimir Zelenszkij elnök eredeti ígéreteiben, mert a helyi magyarságot a mai napig érik megfélemlítések, amelyek megnehezítik a szülőföldön maradást – mondja Bocskor Andrea. A fideszes európai parlamenti képviselőt a kárpátaljai kihívásokról és reményekről kérdeztük.
Külföld
Elindult Oroszországban a Vlagyimir Putyin utáni rendszer megalapozása – természetesen Vlagyimir Putyin vezényletével. Mi fortyog a Kreml boszorkánykonyhájában, milyen opciók vannak az elnök előtt, és milyen közhangulatban fogadja az új terveket az orosz lakosság? Nagy körképünk a keleti óriásról.
Eljött Nagy-Britannia EU-ból való távozásának napja. Ez azonban nem a fordulatos brexitsztori végét, csak a végtelen történetfolyam újabb izgalmas epizódjait hozza majd el.
Precedens
Az amerikai elnökkel szemben indított impeachment egy jogi köntösbe bújtatott, valójában szubjektív, politikai jellegű eljárás. Történelmi tapasztalat, hogy a felszín alatt korszakváltó politikai küzdelmek húzódnak meg.
Makronóm
Nem ok nélkül tartanak országok a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) – véli a szervezet magyar igazgatóhelyettese. Benk Szilárd szerint jól tette Magyarország, hogy az IMF javaslatai helyett a saját útját követve a növekedést akarta beindítani 2010 után.
Meta
50 könyv a jövőről
Nem biztos, hogy a veganizmus, a műhús és a növényi alapú élelmiszerek megmentik a világot, de biztosan átalakítják a civilizációt. Most úgy tűnik, hogy a rossz irányba – figyelmeztet Martin Cohen angol filozófus.
Feminens
„A tánc és az ének tele van szabályokkal, amelyeket ismerni kell, de éppen azok segítségével lehet megélni a szabadságot” – tartja Majorosi Marianna Kossuth-díjas énekes, táncos, a Csík Zenekar női tagja.
Budapesti történetek
Különös figurája volt a századelő Budapestjének. Harmincnyolc éven át volt a Nemzeti Színház, majd az Opera klakkfelelőse, vagyis a bértapsolók főnöke. Ő volt a kis köpcös emberke, aki imádta a színházat és az operát, és akit mindenki csak Weidinger bácsinak hívott.
Jegyzet
Kétszázötven év nem volt elegendő egy ötezer éves nagy civilizáció felszámolására, de arra pont jó volt, hogy megtanulják tőlünk, amit megtanulni érdemes.
Élet
Saly Noémi irodalom- és Budapest-történész valószínűleg a bolondját járatja velünk. Rendszeresen utazik az időben, hogy aztán régi korokból visszatérve órákig meséljen. Micsoda népek… címmel néhány hete jelent meg legutóbbi időutazásának összegzése – új könyvében tabáni szülőházának egykori lakói elevenednek meg. Sorsok a múltból önmagukon túlmutató üzenettel. 
Párnacsatázó rohamrendőrök, virágcsokrot hajító forradalmár, szív alakú lufit eregető kislány – Banksy a 2000-es évek egyik legizgalmasabb és legtitokzatosabb public art művésze. A műveiből The Art of Banksy címmel nyílt kiállítás Antwerpen, Párizs, Berlin, Isztambul és a világ más nagyvárosai után most először látható Budapesten.
Török Máté zenész, a Misztrál együttes egyik alapítója, pálos szerzők verseinek megzenésítője, a Pálosan szép az élet vándorkiállítás arculattervezője
Feljegyzések a jegyzetek könyvéből (3. fejezet).
Utolsó Figyelmeztetés
Az új progresszió kánonja is előbb-utóbb a történelem szemétdombjára fog kerülni. De nem mindegy, hogy milyen pusztítással jár ez a folyamat.