Első karakter
Közélet
Magyarország gyógyszer- és eszközellátottsága jó, az egészségügy sokat tanult a járvány első hullámából – mondja lapunknak Zacher Gábor. A toxikológus nagyobb fegyelmezettséget sürget a lakosság részéről, és szigorúbb fellépést azokkal szemben, akik megtagadják a maszkviselést.
Szerencsen lesz az ország szeme októberben: a Fidesz–KDNP színeiben induló Koncz Zsófia apja örökébe lépve szeretne a parlamentbe jutni, az ellenzék a Jobbik antiszemita kijelentései miatt össztűz alá kerülő politikusát indítja az időközi választáson. Megnéztük, milyen eséllyel indulnak a jelöltek a kétharmad sorsáról döntő megméretésen.
Augusztus 31-én lejárt a nyáron felmondó nyolcvan távozó indexes felmondási ideje Magyarország legolvasottabb hírportáljánál, szeptembertől teljes mértékben az „újak” készítik a lapot. Vajon mi volt a botrány mögött, és miként fest majd az átalakuló Index?
Miért csinálja össze magát a fél baloldal egy két, árokból kitörő honvédot ábrázoló plakát láttán?
Külhon
Nyolcvan évvel ezelőtt vette birtokba Észak-Erdély földjét a magyar honvédség a második bécsi döntés nyomán, s kezdődött meg a négy esztendeig tartó, a királyi Romániánál jóval toleránsabb és szabadabb „kis magyar világ” a sokat szenvedett térségben.
Külföld
Új lendületet kívánt adni a helyben járó gazdaságnak, bátrabbra hangolta a külpolitikát, kevésbé önkritikus nemzeti múltértelmezést akart megvalósítani – mi lett végül a távozó japán kormányfő életműve?
A kelet-ázsiai térség a fokozódó feszültségek terepe, ahol a nagyhatalmak araszolnak Thuküdidész csapdájába. Kína, Japán, az Egyesült Államok és a Kelet számos másik kisebb-nagyobb hatalma folytat játszmát a stratégiailag rendkívül fontos tengerek uralásáért.
A térség patrióta szemlélete semmilyen mértékben nem függ az amerikai politikai divatoktól.
Precedens
Több száz éves szembenállás, energiapolitikai ellentétek, a fenyegető migrációs nyomás, illetve egy ténylegesen egységes uniós külpolitikai stratégia hiánya egyaránt hátráltatja a török–görög konfliktus megoldását.
Makronóm
A Nyugathoz való gyors felzárkózást hozta az utóbbi évtized a magyar gazdaság számára, most pedig új fejlődési fokhoz érkeztünk – ezt is kutatja majd a Mathias Corvinus Collegiumban a spanyolországi kutatói állásából hazatérő egyetemi tanár, korábbi államtitkár, Cséfalvay Zoltán.
Meta
Könyvek a jövőről
A gépkocsi-tulajdonlás visszaszorulása, az autómegosztás és az önvezető járművek térnyerése mindent elárul arról, mit veszíthet a civilizációnk az óriás techcégek dominanciájával – vallja Matthew Crawford fizikus, politikatudós és motorkerékpár-szerelő.
Feminens
A Nemzeti Színház első örökös tagja, akiről még életében elnevezték a színháza előtti teret: 170 éve született Blaha Lujza.
Budapesti történetek
A rendszerváltás előtt a nemzetközi vásárok hozták elérhető közelségbe a Nyugatot. Nemzedékek csodálkozhattak rá arra, hogy nem csak filmeken létezik egy másik világ, amelyben munka és kreativitás csodákat állít elő.
Jegyzet
A Vespa dacol cserélhetős, eldobhatós, tervezetten elavulós korunkkal. Minél sűrűbben látom valahol, annál inkább érzem: jó helyen vagyok.
Élet
„A gyerek csak kicsi, nem hülye” – idézi Weöres Sándor nyomán Sebő Ferenc hitvallását Paár Julianna népdalénekes-zeneterapeuta, aki tavaly megjelent Kerekerdő meselemezével bizonyította is a szellemi folytonosságot. Út az ösztönös lázadástól és önmegvalósítástól a terápiás célú zenélésig, a régi-új tudáson alapuló szabadságig. 
Utolsó Figyelmeztetés
Egyenlők közössége, laza klub, tanácsadó és problémamegoldó fórum: sokak második otthonává vált a kondik világa.