Első karakter
Közélet
Ötvenedik születésnapját ünnepli Kovács István „Kokó”, aki a sportágában megnyert minden létező címet. A bokszolót a pongráctelepi kezdetekről, kudarcokról és sikerekről, valamint politikai elköteleződéséről is kérdeztük.
Újbuda sok megyei jogú városnál népesebb, fejlődő kerülete a fővárosnak. Tavaly ősszel a Fidesz elveszítette, miután a jelenlegi polgármester, a DK-s László Imre teljesítetlen ígéretekkel kenyerezte le a környezetféltő lakókat. A lokálpatrióták azóta csalódtak.
Elkaszálták a Lánchíd felújítására kiírt közbeszerzést, mert Budapest nem tartotta be a referencia-időszakra vonatkozó előírást. A háttérben húzódó érdekek és az inkompetencia együttese tovább odázza a problémát, miközben napról napra romlik a város szimbólumának állapota, és drágul a beruházás.
Kárpátok, erős állam, nemzeti identitás.
Külhon
A délvidéki szórványmagyarság diáksága számára biztosít bentlakási lehetőséget a muzslyai Emmausz Kollégium – de a szaléziak által működtetett intézmény több egy puszta diákotthonnál. A kollégium igazgatójával, Kalapis Stojan atyával beszélgettünk.
Külföld
Nem elég a polgárháborús örökség, a másfél millió menekült, a koronavírus és a feudális, korrupt elit: sok ezer milliárd forintnyi kárt okozva fél Bejrútot felrobbantotta egy hanyagságból otthagyott óriási vegyianyag-szállítmány. Libanont a robbanás után dühödt tüntetések rázzák tovább, amik máris a kormány lemondását eredményezték.
Minden, amit Hongkong megtestesít, merőben ellentmond annak, amit Hszi Csin-ping Kína és a térség jövőjének szán. Peking ezért fokozatosan véget vet az egy ország, két rendszer elvének: egyre jobban beavatkozik a különleges közigazgatási terület autonómiájába, ami ellen elkeseredetten tiltakoznak a helyi tüntetők.
A bejrúti tragédiát nem egy külső vagy belső ellenség okozta, hanem a rosszul működő állam.
Precedens
A közösségi média térhódítása és az ahhoz társuló moderátori önkény együttesen indokolják a tisztán kapitalista szemléletű működés felülvizsgálatát. A politikai kommunikáció és a véleménycsere elsődleges fórumait működtetők társadalmi felelőssége mára megkérdőjelezhetetlenné vált.
Makronóm
Ha jól sikerül belőni az állam és a magánszolgáltatók együttműködését, akkor látványos változás jöhet az egészségügyben – véli Kóka János. A Doktor24 Medicina Zrt. befektető-elnökével, egykori SZDSZ-es miniszterrel a gazdasági eredményekről, az üzlet és a politika elválaszthatóságáról is beszélgettünk.
Meta
50 könyv a jövőről
A geopolitika kulcskérdése napjainkig az volt, miként befolyásolja a földrajz és a természeti adottságok az emberi hatalomgyakorlást. A 21. században viszont a technológia, ezen belül a mesterséges intelligencia válik a világhatalmi verseny meghatározójává – állítja egy indiai vizionárius.
Tudomány
Új tanulmányok és kísérletek mutatnak rá a kamaszok romló egészségi és mentális állapotára.
Feminens
Orosz Flóra és Gyöngyösi Noémi egyszerre idézi fel a régi időket és az új trendeket csomagolásmentes boltjában.
Jegyzet
Élet
Reigl Judit 2020. augusztus 7-én hunyt el Franciaországban.
Európa legnagyobb egy nemzethez tartozó gyümölcs­gyűjte­ményének gazdája, az ősi Kárpát-medencei gyümölcsösök Bartók Bélája tenyérnyi édent hozott létre a nyugati határszélen, az egykori göcseji gyepűn – önerőből. Máig oltja a ritka fákat, de háromezer-ötszáz megmentett fajtánál abbahagyta a számolást. Piros picsaszilva, bakszarkörte, kormos alma, őszi nyúlfejű irombás és társaik, ezernyi zamat az elmúlt ezer évből, avagy Isten legszebb gyümölcsöskertjének egy darabja köszönhető a megszállott pórszombati gyümölcskertésznek, Kovács Gyulának. 
Utolsó Figyelmeztetés
Nézzünk körbe a mai magyar ház- és lakáskínálatban: nem térkép e táj, hanem egy évszázadnyi magyar élet sokrétű, tanulságos lenyomata.