Első karakter
Közélet
Mennyire optimisták ma a magyarok? Mit rontanak el a szülők a gyereknevelés során? Mi a baj a férfiakkal és a nőkkel? Mit gondol a koronavírus-járványról? Csernus Imrével, az ismert, ám a nyilvánosságtól jó ideje visszavonuló pszichiáterrel noszvaji éttermében beszélgettünk.
Megkezdődött a közös miniszterelnök-jelöltek válogatója az ellenzéki térfélen. Cikkünkben bemutatjuk a pozícióért legnagyobb valószínűséggel induló politikusokat, valamint az esélyeiket növelő és gyengítő tényezőket. Vajon ki lesz Orbán Viktor kihívója a 2022-es választáson?
2022-ben fog felpörögni az ellenzéki váltóhangulat – mondja Z. Kárpát Dániel. A Jobbik alelnöke szerint két lista kell 2022-ben ellenzéki oldalon, egy „óbaloldali” és egy „21. századi”. A párt politikusa a fő sorskérdésnek az egykori devizahitelesek helyzetét és a bérlakáshiányt tartja.
Külhon
Soós Zoltán négy éve is elindult Marosvásárhely polgármesteri címéért, azonban vereséget szenvedett a húsz éve hivatalban lévő Dorin Floreától. Állítja: ezúttal nemcsak a magyarok, hanem a városvezetőtől elpártoló románok jelöltje is, és együtt megdöntik a Florea-rendszert.
Külföld
„Bárhova nézel, mindenhol gazemberek vannak. A helyzet reménytelen.” Ez volt a két utolsó mondat, amelyet a 2017-ben meggyilkolt máltai újságíró, Daphne Caruana Galizia közzétett a blogján. Szűk három évvel később, lemondások és kihallgatások sora után minden jel arra utal, hogy a nő végzetét kívánó erők továbbra is munkálnak a legkisebb uniós tagállamban.
Ritkán kerül be a hírekbe Európa egyik legszegényebb állama, Moldova sorsának alakulása azonban nem érdektelen – már csak azért sem, mert ha megvalósulna a bukaresti politikai osztály egésze által dédelgetett román–moldáv egyesülés, a romániai magyarok érdekérvényesítési pozíciói drasztikusan gyengülnének.
Dicstelen véget ért a spanyol exkirály, I. János Károly közéleti karrierje.
Precedens
A brexit valóban változást hoz. A britek hangja nélkül a többi tagország gyorsabb ütemben fog haladni az „ever closer union” felé, kivéve, ha egy tagállam átveszi az Egyesült Királyság szerepét – fogalmazott Keith Lowe brit író, történész.
Makronóm
Miért szegődik egy magyar üzletember egy amerikai étteremlánc partnerévé? A mekis Oscar-díjig vezető útról, a jövő éttermeiről és a kalóriákról is szó esett a kecskeméti burgerkirálynál tett látogatásunkon. Héjja János vállalkozó állítja, meg lehet találni a boldogulást Magyarországon, csak nyitott szemmel kell járni.
Meta
50 könyv a jövőről
Világszerte nő a társadalmi feszültség. Ennek fő oka, hogy a demokráciák képtelenné váltak a robusztus gazdasági növekedésre, így nincs eszközük az egyre látványosabb egyenlőtlenségek leküzdésére. A világ egyik legsikeresebb fekete üzletasszonya szerint agresszíven újra kell szerelni a demokráciát.
Feminens
Józsa Judit kerámiaművész munkáiban egyazon értékvállalás jelenik meg: megmutatni örökségünket, erényeinket, hogy megtalálhassuk helyünket a világban.
Budapesti történetek
A hetvenes években már a jazz- és bluesrajongó fiatalság mulatott a vízivárosi Andrássy-palotában, de ez csak múltjának jelentéktelen szelete: az épület volt kulturális-társasági szalon, politikai szervezkedések színhelye, s persze itt éltek az arisztokrata család más-más okból híressé lett tagjai is.
Jegyzet
Élet
Klasszikus „népi arc”, ráadásul igazi úttörő, mégsem szereti a homlokráncolós, szakbarbár megközelítést, ha népi kultúráról, tánckultúráról van szó. Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus egy új pesti színház tervéről, színpadra koreografált történelemről és a táncba kódolt szabadságról. 
80 éve, 1940. augusztus 7-én született Bella István.
Utolsó Figyelmeztetés
Az érzelmi alapú hitvitába a középosztálybeli családok egy jelentős része mára belefáradt.