Első karakter
Közélet
Soha nem indítottak ennyire durva, a tényekkel legkevésbé foglalkozó támadássorozatot Magyarország ellen – mondja lapunknak Kovács Zoltán. A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárt a járványkezelés tanulságairól, a veszélyhelyzetet érő kritikákról és az amerikai eseményekről is kérdeztük.
Bár sok kritika éri a kormány örökbefogadást könnyítő javaslatát, a mostani gyakorlatot vizsgálva sürgető, hogy változzon a procedúra. Gyermekvédelmi szakemberek és örökbe fogadó szülők segítségével jártunk utána annak, min kell keresztülmenniük a gyerekeknek és a családoknak.
Egerben kovácsolódott össze elsőként a szivárványkoalíció az önkormányzati választásra, most mégis itt került szakítás közelébe. Kérdés, hogy miután Mirkóczki Ádám polgármester kilépett a Jobbikból, érvényesülnek-e a város érdekei.
Hogyan jutunk el Spártától Burke-ön át Amerikáig és az öntudatra ébredésig?
Külhon
Bár a Bánság „fővárosában” ma már az öt százalékot sem éri el a magyarok aránya, a városban pezseg a magyar kulturális élet. Az asszimiláció súlyos gondot jelent, mégis megéri a közösségi munka – mondja lapunknak Kása Zsolt, a Temesvári magyar napok szervezője.
Külföld
Egy rendőrkézre – és rendőri térdek alá – kerülő fekete férfi halála durva indulatokat szabadított el az Egyesült Államokban, majd szerte a nyugati világban. Mostanra a tüntetések és a zavargások a jogos felháborodás kifejezésétől a destruktív fosztogatásig és a szobordöntésig terjednek.
Az utóbbi hónapok ijesztő történései Amerika évszázadok óta épített mítoszát bontják le viharos gyorsasággal.
Haftár tábornok és csapatai felhagytak a líbiai főváros ostromával, a tripoli kormány és a hadúr a csatatér helyett a tárgyalótermekben próbálhatják rendezni vitás ügyeiket. De valóban véget érhet az ország kálváriája?
Precedens
Egyre több jel utal arra, hogy az EU a központi kompetenciák kiszélesítésére kívánja felhasználni a koronavírus-járvány okozta helyzetet. Uniós helyreállítási alap, európai szociális politika, az Európai Parlament önállóságának növelése: mind azt szolgálja, hogy szorosabb legyen az integráció.
Makronóm
Amerikából tért haza Susánszky Ádám, hogy létrehozza a Zing Burger magyar hamburgerláncot, ahol fagyasztott készételek felhasználása helyett hazai alapanyagból frissen, rendelésre készülnek az ételek.
Meta
50 könyv a jövőről
Németország észre sem vette a digitális forradalmat. Hogyan lenne alkalmas arra, hogy új reneszánsz korszakba vezesse Európát? Pedig pontosan erre van szükség, ha nem akarjuk elveszíteni a 21. századot – fejti ki régi-új könyvében a Magyar Nemzeti Bank elnöke.
Tudomány
Egy elfeledett, majd nemrég újra felfedezett magyar arisztokrata állatnemesítő döntő szerepet játszott a genetika történetében.
Feminens
„Jó, ha tudatos egy fogyasztó, ám nagyon figyelni kell arra, hogy két lábbal a földön maradjunk” – vallja Fehér Judit biológus.
Jegyzet
Tudjuk, a hírekből sokat halljuk, hogy sajnos a család is lehet az erőszak terepe. De vajon arról miért esik olyan kevés szó, hogy a családok többsége mégiscsak elsősorban a szeretet, a biztonság és az együttműködés színtere?
Élet
A Securitate terrorja üldözte Erdélyből Magyarországra, és ezzel tett is egy szívességet az egyetemes magyar kultúrának: Kelemen László nélkül aligha jött volna létre a néphagyományok intézményes átadásának szentelt Hagyományok Háza. Hamarosan hazatér, hogy végre otthon is dolgozzon az ügyért. Interjú átalakuló erdélyi magyarságról, a kényszeres gazdasági növekedés fojtogató kulturális hatásáról, táncházmozgalomról, örök kétlakiságról. 
Körösfői-Kriesch Aladár egy minden korábbi stíluson túlmutató összművészet létrehozásán dolgozott.
Utolsó Figyelmeztetés
Egy évtizeddel ezelőtt Biszku Bélát kergettük Novák Tamással. A kommunista belügyminiszter a rendszerváltás után sokáig nem nyilatkozott, végül azonban győzött a hiúsága.