Első karakter
Közélet
Gondatlanság, a környezetvédelmi szempontok figyelmen kívül hagyása, a szabályok kijátszása jellemezte a magyarországi baloldali–liberális kormányok zöldpolitikáját. Amikor választást vesztettek, azt részben a zöldkérdés felelőtlen kezelése okozta. A sarat pedig rendre a jobboldal takarította el.
Megroppanó turizmus, hatalmas károk a légi közlekedésben, gazdasági lassulás – egyelőre nem tudni, ki lesz a legnagyobb vesztese a koronavírus-járványnak. Miközben egyre súlyosabb a helyzet a világban, nehéz eldönteni, hogy a WHO a betegség terjedése ellen vagy a társadalmi igazságosságért küzd inkább.
Mire számíthatunk itthon, ha megjelenik a koronavírus? Hogyan készülnek egy esetleges járványra a hatóságok és az egészségügyi intézmények? Indokolt-e a felvásárlási láz a boltokban? Körbejártuk a kórral kapcsolatos legfontosabb, Magyarországot érintő kérdéseket.
Külhon
„Olyan közösséget építünk, amely az óvodásoktól a középiskolásokon át a szülők köreiig őrzi és megéli a magyar népi kultúrát.” Egy fiatal kárpátaljai aktivistát, Váradi Enikőt kérdeztük a megmaradás küzdelmeiről, lehetőségeiről és reményeiről.
Külföld
Szuverenitásviták tépázzák ismét Bosznia-Hercegovina rendkívül bonyolult államrendjét: a boszniai szerbek vezetője függetlenítené saját entitását, érvénytelennek nevezve a daytoni békeszerződést. A nemzetközi közösség viszont Szerbiával egyetemben a stabilitás megőrzésére figyelmeztet.
Narendra Modi hindu hulláma a muszlim tömegek kemény ellenállásába ütközött Indiában.
Precedens
Tudatlanság és félrevezetés hatására fogadták el annak idején kritikátlanul a nyugati befektetésvédelmi követeléseket a kelet- és közép-európai országok, aminek következtében szuverenitásuk és gazdasági szabályozási erejük is gyengült – állítja Muthucumaraswamy Sornarajah nemzetközi jogászprofesszor, a Szingapúri Nemzeti Egyetem tanára.
Makronóm
A jelenlegi gazdaságpolitika eredményei vitathatatlanok – véli Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere. Szerinte 2004 körül kimaradtunk a nemzetközi fellendülésből, de 2014 után a globális pénzbőséget jól tudta növekedésre használni a magyar gazdaságpolitika.
Meta
50 könyv a jövőről
Amikor demokráciaexportőrök csinálnak külpolitikát, mindig alábecsülik a nacionalizmust, és önkéntelenül is felborítják a nagyhatalmi egyensúlyt. Ennek azonban vége lesz, mert vége kell hogy legyen – állítja a realizmus kortárs apostola.
Feminens
Harmincöt éven keresztül dolgozott a NASA-nál, és központi szerepe volt az amerikai űrprogram sikerében Katherine Johnsonnak: a 102 éves korában elhunyt matematikus fekete nőként többszörösen hátrányos helyzetből tört fel, és jutott el végül a csillagokig.
Budapesti történetek
A főváros egyik leggazdagabb embere volt egykoron Kasselik Jenő, de rettegett attól, hogy a pénze miatt keresik a társaságát, ezért visszavonultan élt. Amikor meghalt, az újságok nekrológ helyett már-már ünnepeltek.
Jegyzet
A karantén Itália szava, hiszen a quaranta (negyven) szóból született: Velence ennyi napig várakoztatta a városba lépés előtt a külföldi hajókat a pestisjárvány idején. A vesztegzár évszázadok után visszatért az olasz földre.
Élet
Aligha akad ma bárki, aki nála több festményt látott. Leporolt felfedezetlen kincseket, elhatározta, hogy rendszerbe foglalja őket, és megkérdőjelezte mindazt, amit a magyar festészetről gondolunk. Kieselbach Tamás budapesti galériája egy önmagán túlmutató kulturális sikersztori szimbóluma, pedig a nyolcvanas évek végén az elért siker töredékére sem sokan fogadtak volna. 
Berecz Balázs az Access4You alapítója Méri Tamással közösen. Az Access4You egy magyar fejlesztésű, akadálymentességet tanúsító-minősítő rendszer, amely egyedülálló Európában.
Utolsó Figyelmeztetés
A fogyás nem hoz boldogságot. Az egészséges önkép ellenben igen.