Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A globális gazdaságnak vannak előnyei, de a tőke és a termelés szabad helyváltoztatása rontja a stabilitást.

Függetlenebb nemzeti gazdaságok lehet, hogy nem annyira produktívak, de megfelelő állami beavatkozással egyensúlyban tarthatók.

Egyébként a magánbiztosítás legjobb rendszere a több gyerek lehet minden családban.

A megoldas a nyugdijkiadasok egy reszenek atcsoportositasa fiatalok, palyakezdok elindulasanak tamogatasara. Csak ezt nem lepi meg senki...

@sóhivatalnok

A paradoxon az hogy a Szovjetunio lete a nyugati melosoknak tobbet adott mint a sajatjainak. A puszta lete ugy mukodott mint egy globalis szakszervezet.

"Ezért szerintem a megoldás inkább a nyugdíjproblémára a kötelező magánbiztosítás rendszere, amit a Világbank a második pillérnek nevez. "

Ezen azért már a Világbank is túl lépett rég.
Lehet bármit kitalálni, mindig az aktívak fogják eltartani az inaktívakat ( vagy vagyon felélés, de a vagyon is leértékelődhet, főleg, ha a gazdaság is leépül).

A másik tévedés, ha Európában bárhol vásárolt FB, Google hirdetés, AppStore vásárlás és nem ott adózik, hanem Luxemburgban, vagy Írországban ( sem), akkor egy kis ország rettenetes adóbevételt szed kis kulccsal is, míg a többi európai országnak nem jut adóbevétel, pedig ott jött létre a seft.
Meghal a reklámpiac is, meg a tartalomszolgáltatás is. Nem tudom a megoldást, de ezt üdvözölni? Kicsit erős.

@KannibálTatárÚr

"A nyugdíjat sehol sem az állam fizeti, hanem aktív korában a nyugdíjas befizette a biztosítást. Ezt kapja vissza a nyugdíjas"

A helyzet még ennél is direktebb. Nem visszakapja, hanem annó az inaktív rétegnek adta, és most is az aktív adja az inaktívnak.