Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A vállalkozóknak a választási programok betartása hiányzik a legjobban.
(adócsökkentés, nyugdíjemelés, egymillióújmunkahely, korrupcióletörés, bürokráciaaleépítés, sörgyárméretűadóbevallás)

És a vállalkozóknak nem hiányoznak az olajozásból, borpancsolásból, prostitúcióból, drogkereskedelemből meg az Uniós pénzek lenyúlásából nagymenő versenytársak, akik
uralják a NAV-ot és az államigazgatást meg vagy 5 hatalmi ágat.

Valami hasonló, az, hogy ne ellenségként tekintsenek rájuk:


"Graz, Ausztria. Itt található Juhász Péter autómosó vállalkozása, amelyet két éve nyitott a város legnagyobb kerületében.A fiatal vállalkozó szerint az osztrák állam a tenyerén hordozza az induló vállalkozásokat, és amikor először szembesült a konkrétumokkal, nem akart hinni a fülének.

"Az adóhivatal kirendelt nekem egy személyes segítőt, akinek az a dolga, hogy az én érdekeimet képviselje a hatóságokkal szemben, és pénzügyi tanácsaival segítse a vállalkozásom elindítását" – mondta Juhász, aki a grazi önkormányzattól is kapott egy kellemes, de nem várt segítséget. Amikor megnyitotta a műhelyét, az utcában az önkormányzat éppen csatornázni kezdett, emiatt viszont ügyfeleket veszített, mivel azok nem tudtak beállni a műhelyébe az autójukkal. Ezért az önkormányzat 800 eurós (mai árfolyamon 245 ezer forintos) gyorssegélyt ajánlott fel neki kompenzációként – mindezt hivatalból, külön kérelem vagy utánajárás nélkül.E mellett a helyi önkormányzati lap úgy segített neki, hogy háromhavonta újságcikket írtak arról, miként halad az induló vállalkozásával, ami rendkívül jól jött neki, mert növelte a cége ismertségét. Ráadásul egyéni vállalkozóként két évig leírhatja az adójából a befektetései értékét, ami itt minden induló vállalkozásnak automatikusan jár..."


http://hvg.hu/enesacegem/20140..

Válaszok:
Laibach | 2015. július 15. 16:56
@Laibach

"Az adóhivatal kirendelt nekem egy személyes segítőt, akinek az a dolga, hogy az én érdekeimet képviselje a hatóságokkal szemben, és pénzügyi tanácsaival segítse a vállalkozásom elindítását"Mint nálunk.... :)

narancsos párt tagság elengedhetetlen ma

Amúgy itthon nem érdek az erős vállalkozói és közép osztály létrehozása. Amennyiben lenne ilyen akkor ők megállnának a saját lábukon és nagy ívben sz.rnának rá, hogy melyik tolvaj társaság van éppen kormányon.

Ezért akadályozzák ennek a létrejöttét a mindenkori tolvajok. Mindent magukhoz kötnek, be ha nincs politikai háttered akkor meghaltál.

@Élan

Ja, lehet,de náluk Orgován Béla sem lehet két nap alatt ügyvezető igazgató.