Összesen 359 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én élőben néztem a beszédet, de most vettem a fáradságot, és végigolvastam a szöveget is.

Elmagyarázná nekem valaki, hogy mégis mi a félelmetes ebben a beszédben?

Válaszok:
lynx | 2014. július 28. 19:41

"legyen az, hogy amit nem akarsz, hogy veled cselekedjenek, te se tedd azt másokkal."

---- Jézus: „Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták.” (Mt 7,12)
---- Platón: Amit én teszek másokkal, azt szeretném, hogy mások tegyék velem.
---- Konfucius: Ne tedd azt mással, amit nem szeretnéd, hogy veled tegyenek.
---- Nem nevezném gyökértelennek Orbán felvetését.

Válaszok:
Burmann | 2014. július 28. 19:23

A rendszerváltással egyszerre betagoztak bennünket az új (és döglődő) glob. kap. világrendbe is.
Ez utóbbiról eddig nem sokat beszéltek. A show (utcanév csere, szoborpark stb.) mindent vitt.

OV viszont nem lejárt szavatosságú szdsz tankönyvekből tanulta a közelmúlt történelmét (mint itt, egyes ifjú titán!), hanem élte a történelmet. Velünk együtt! És olyan világosan beszél, mint politikusok közt nagyon kevés!

1. Ha valaki nem olvassa el , akkor ne szóljon hozzá : ez nem bántás akar lenni , mert számomra is vannak olyan témák melyek nem fontosak ,s ezeket nem is kommentelem . Sőt , a legtöbb téma ilyen , nem vagyunk polihisztorok .
2. Szerintem ragyogó olvasmány Orbán előadása . Döntőnek tartom ezt a kijelentését : "érteni kell a tarsadalmat" / lásd : tudásszociológia /. Előadása lényegében ennek az új megértésnek a lenyomata .
3. Az ellenzék kigyót-békát kiabál , fasizmusról , szabadság-megszüntéről , demokrácia felszámolásáról stb . Pedig csak tenniük kellene egy kisérletet - s politikusként nekik ez kötelességük lenne - , hogy ÉRTSÉK a MAI társadalmi helyzetet . Ha ezen a síkon nem nyilatkoznak , akkor marad nekik az elvakult vagdalkozás , érzelmek gerjesztése , a MÚLTHOZ való görcsös és passzív ragaszkodás stb. Elmegy mellettük az élet .
4.Maradiakra nem érdemes szavaznia a polgárnak , mert neki az az érdeke , hogy gyorsan és alaposan cselekvő-gondolkodó vezetői legyenek .

@Az igazi sztrovacsek

Egy alapos előadásra nem kellene ilyen gondolattalanul reagálni . Elolvasta ?

@

úgy van!
újraépítjük a szocializmust, amit az elmúlt 25 év lerombolt!
éljen orbán, éljen a párt!

Válaszok:
péterx | 2014. július 28. 19:29
@Ouroboros

1.Nem hazugság és bolsevizmus , s igényel kommentárt : egy szuverén országnak érdeke , hogy minden külföldi befolyást átvilágítson . Ez történt , semmi más . Ráadásul , a "norvég pénz " a magyar állam pénze , mert Magyarország is adja azokat a kedvezményeket Norvégiának , amit az EU-kapcsolódás előnyeként hasznosít .
2. Ha van egy jó elv - közösség vagyunk , nem egyének halmaza - , az már fél győzelem , akkor is , ha a kivitelezés nem kifogástalan .

@majszter

A miniszterelnök MUNKÁJÁT végzi ...

@oxycoccus

Magyarországon kell élni , ez a hazánk , de Orbán nem is elköltözést javasolt , hanem átvehető tapasztalatok kiaknázását hazánk javára .

@Burmann

Csak nézem, ezt a villámgyors reagálást, pillanatok alatt vagy 10 nemszeretem Jézusra (+ a prófétákra), Platónra, Konfuciusra - ráadásul egy igen mértéktartó saját hozzáfűzés mellett - nem is csodálkozom, hogy liberálisaink mindenre gondolkodás nélkül lőnek, ha Orbán nevét látják, függetlenül attól, mit mond vagy kit (kiket) idéz. Persze Platónra, Konfuciusra, Jézusra, az általa hivatkozott prófétákra, nehéz rámondani, hogy fasiszták. Az pedig, hogy Orbán egy évszázados erkölcsi (és egyben szabadság) alapelvet egy évezredesre kíván módosítani, amely az ország polgárainak egymáshoz való viszonyulását illeti, ráadásul olyan hatalmas gondolkodók elveire, akik az világ kultúrájának hajnalán mérföldkövek voltak és azok is mind a mai napig, bizony kellemetlenül szembesít a saját kicsinyességgel. Fasiszta, hazaáruló, elmebeteg hallottuk. És íme.

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Amikor kimondta: "Az I. világháború végén, a II. világháború végén és 1990-ben. Ezeknek az a közös tulajdonsága volt – erről talán egyszer már itt beszélhettem Önök előtt –, hogy amikor ezek a változások bekövetkeztek, szinte egyik napról a másikra mindenki számára világos volt, hogy egy más világban fogunk élni, mint amilyen világban addig éltünk." egy dátumról elfeledkezett.
2006-ról, az öszödi beszédben megfogalmazottról, mely szerint: "Hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország! Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot!"

Megcsinálták. Tapasztaltuk és fizetünk érte azóta is.

@Az igazi sztrovacsek

Csakhogy itt az EGYOLDALÚ szerződés-módosítás ellen szólt a miniszterelnök .

@Fahrenheit 451

Itthon, Európában szabad a munkavállalás!!!

@emhem

Nem : a szocializmus kollektívista egypárt-rendszer volt , a mai társadalom pedig szabad választópolgárok összmunkája , ahol a legalább négy évenkénti választások döntik el , mely pártok kormányozzanak .

Válaszok:
emhem | 2014. július 28. 19:43
@Tunyacsáp

Bizony, bizony! Azzal a fránya Arbeit-el van a gond. Olyan fasisztoid hanglejtése van, sőt még rasszista is. ;-)

@Ouroboros

1.Sajna , ez nem döntés kérdése : magyarok vagyunk .
2. Persze , lélekben lehet szeparálódni , s kívánok Önnek ebben békét , reális kiutat , ha annak tartja . Ebben az értelemben valóban nem lehet , és nem is szabad a közösséget eröltetni .

@Tunyacsáp

Most látom 19,31 óráig 17-en nem szeretik a munka szót. Ez is azt bizonyítja, hogy ez okozza a problémát.

@Ouroboros

Orbán-szavazó vagyok ,de nem tekintem Önt ellenségemnek . Remélem , más magyar emberek is így tesznek : több az , ami összeköt minket ,mint ami elválaszt .

@Wagenhofer Zsófi

Két dologtól félnek:
1. a munkától(ez mondjuk evidens)
2. a bármitől
(szerintem a libsik a "bármi" alatt
arra a méretes lófütyire gondolnak, amilyet már kaptak néhányszor a választóktól,és a testnyílásaik már nem bírnak többet befogadni, és még az őszi választások is visszavannak, OMG, itt fognak maradni, mert már lépni sem tudnak)

@péterx

ne aggódj, a választásoknak egyre kevesebb jelentőssége van (eddig is minden változás a pártunkat segítette), és a választópolgárok szabadságjogai is fogynak!
a kollektivizmus gépezete is beindult végre valahára, a külföldi multikat és bankokat ellehetetlenítjük, a belföldieket állami kézbe vesszük, a kapitalizmust felszámoljuk!
dolgos népünk győzni fog!

:D
Úgy látom hadat üzentek a balliberális polgárok. Persze igazuk van. Mit veszíthetnek? Csak a molinót, a kecskét meg a láncaikat. ;-)

@puszika

Nincs? Dehogyisnem. Kerülő a fő foglalkozása. ;-)

@Tunyacsáp

Nemesít? Szerintük ez amolyan feudális kifejezés. Világpolgárok nem nemesek, hanem próféták és próféciát mondanak. ;-)

ez a munkaalapú mennyire lesz más, mint az előző négy év munkalapújaŰ?:

@heep

"Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is azt tegyétek velük!" (Máté 7,12)

Hegyi beszéd 2014 évvel ezelőttből.

@heep

Az idézett mondat a helyén van. Még egy idézetet lehetne hozzákapcsolni; Nem az a szabadság, hogy teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned amit nem akarsz.

@Az igazi sztrovacsek

viktor beáll a szerelőműhelybe :D

A legjobb, amikor a nyuggerek tapsolják a munkaalapú hülyeséges dumát.

@Tunyacsáp

mivel másra nem tudsz

@Tunyacsáp

Azért csak meglátszik, hogy a négyötöd nem egyhatod. :-)

@Az igazi sztrovacsek

nem elég válasznak?

Az öszödi munkaalapú társadalom Gyurcsányi megfogalmazásban.

"Mindenki döntse el magában, hogy 4-500 ezer forintért csinálja a dolgot, ami kurva fontos, különösen, ha az embernek már nincsen más szakmája,..."

@Ouroboros

1. Az emberség mindenkit összeköt , tetszik-nem tetszik , ez objektív .
2.Ellenfél és ellenség nem ugyanaz .

@heep

Amit nem akarsz, hogy veled cselekedjenek, te sem teszed azt másokkal, ezért azt teszed velük, amit szeretnéd, hogy veled tegyenek.

Vagy csak én nem érteni magyar?
Inni kevés tüzes víz biztos!

@heep

Ne haragudj, de azt kell mondanom nagyon sekélyes a logikád. Az idézet nem a mindennapi dolgokkal kapcsolatos, hanem az írott joggal, az erkölccsel, a hatalommal és a demokráciával, a diktatúrával.

"..a társas/családi/társadalmi élet korlátozásokkal, kötöttségekkel jár. Enélkül anarchia lenne." egy másik téma lehetne, amely a szabadság korlátainak a taglalása lehetne.

@heep

A következők bizonyítják, hogy sem a megelőző, sem az általam tett idézete sem érted.

Azt írod: "Ki akar adózni, betartani a sebességkorlátozást, elviselni az anyóst a vasárnapi ebédnél?", amelyet az idézet első fele tartalmazza: "Nem az a szabadság, hogy azt teheted amit akarsz,"

Az idézet másik fele; " nem kell megtenned azt, amit nem akarsz.", amely lefordítva az jelenti; nem kell megtennem amit a diktatúra előír.

Máskülönben az idézet Jean-Jacques Rousseautól van.

Válaszok:
Berecskereki | 2014. július 28. 21:20
@Berecskereki

idézete sem érted. javítva: idézetet nem érted.

@

Szerintem meg amit írsz ugyanaz amit nemezis egyetlen szóban, gondolatban foglalt össze. Te ezt a szót "aprópénzre" váltottad, így mindkét megfogalmazással egyetértek.

Ezzel elköszönök.

Mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát kívánok.

Magyarországon - egy rövid megszakítással - kb. 1949. óta mondják, hogy hanyatlik a Nyugat.

Most 2014 van, és mi még mindig szarban vagyunk és a Nyugat még mindig nem hanyatlott le.

65 éve, gondolkodjunk már egy kicsit!

@Ouroboros

No comment .

" Ne az legyen a magyar társadalom szervezőelve, hogy mindent szabad, ami más szabadságát nem sérti, hanem legyen az, hogy amit nem akarsz, hogy veled cselekedjenek, te se tedd azt másokkal." --

ilyen szép és tömör összefoglalását a liberális társadalom szervezési elvnek én még nem is olvastam senkitől. Gratulálok Miniszertelnök Úr !

@

akkor a politikusaink éhenhalnak, hurrá :D

@nikknev

jah, hogy a képviselőknek fogalmuk sincs most erre az előre és kommentálni sem merik...

de te a nagy értő...

mesélj még :D blöff már megy :D

@cutcopy

nem a privatizéciünak vannak veszélyei, hanem a politikusoknak...akik a szerződéseket írják

mindenki hőbörög, hoyg jaj ne legyen orivatizálva az egészségügyben semmi, és nehogy extraprofit legyen...

oszt mindenki magán fogorvoshoz jár...mert jaj szar az sztk.s

és ha ct-t hasonló kontstrukcióban csinálják, akkor mi van?

@cutcopy

hahó...érted amit leirtam, az emberek magánfogorvosokhoz járnak, a rendszer működik...

meséld miért járnak magánfogorvoshoz pénzért, mikor van sztk-s ingyenes fogászat?

@vakhangya4

rezsicsökkentés elenére és világ energiaárak csökkenése ellenér, nem csökkentett árat

@cutcopy

igen,,,mesélek...összevonták a korházakat, sikerült, egyik osztályon öt szakorvos maradt a másikon 2

szerinted? és mi a fasz köze van, mennyi orvos van mint gázszolgáltatóból, azért mert szar a szabályozás és nem mernek hozzányulni, és köcsg elmű ami villany monopolhelyzetben kérdésnélkülkapcsolgatja ki az áramot 250 forintért...

akkor kurva jó hoyg egy állami cég van, ugye...

@cutcopy

és mennyi kompenzációt kap ezért az államtól?

@Nannyó

a fogmegtartó kezelés ingyenes...még mindig...

@Ángyán Páván

ehhez képest magasról szarik rád...neki máér jó, és a csókosainak is...

@vakhangya4

http://www.tettyeforrashaz.hu/..

Ez pedig egy 2013-as ár.

Válaszok:
Julismama2 | 2014. július 29. 06:06
Julismama2 | 2014. július 29. 07:06
@Julismama2

Bruttó ár.

@Vén Csata1ó

1. Jogos a kérdés : HOGYAN kell megérteni a társadalmat ?
2. DE még előtte ott van egy másik kérdés : mit jelent MEGÉRTENI valamit ? A megértés=valamit átfogóbb lét-alapra visszavezetni .
3. A társadalmat megérteni annyi , mint a történéseit átfogóbb alapokra visszavezetni .
4. Konkrétan : vannak új társadalmi jelenségek - gazdasági válság , családok eladósodása stb - , s azt keresni , hogy ezeknek mi a háttere , alapja . Ezek után lehet jobb megoldást kereseni .
5. Orbán észrevette , hogy az új jelenségek új kezelést igényelnek . Ez óriási erény , s az ellenzék még itt sem tart : a régi , bajt okozó recepteket szajkózzák .
5. Hasonlattal : dr. Semmelweiss Ignác lett az anyák megmentője , mert rájött egy új gyógymódra , a fertötlenítésre .
6. Nyilván , a részleteket tisztázni kell , a napi-gyakorlati kormányzásnak zajlania kell , de eközben a radikálisan új problémákat is kezelni kell . Hasonlattal : hajózni kell , de hajózás közben esetleg át kell építeni a hajót .
7. Orbán kormányzása volt a programm , meg is értette a többség , ezért rá szavazott .

@pitypang1125

1.Igaza van : A baloldal idején kétségbeesés volt , a családok nyomorba taszítása . Most legalább ezek enyhításe zajlik , szívós munkával .
2. Az "adj uram , de rögtön " baloldali csacsisága a valóság nem értését tükrözi : fokról-fokra javítható az élet . Csodák nincsenek , de türelmes munkával lehet - szolidan - előre jutni .

@Ouroboros

A kritika építő jellegű is.
Miért kéne bocsánatot kérni azért mert a Fideszre szavazott sok-sok ember? (Jól tette.)

Válaszok:
péterx | 2014. július 29. 07:12
@Erre

1.Orbán nem globálisan "a" civilek ellen szólt , hanem a "norvégos" ál-civilek ellen . Ki is derült sok anomáliájuk .
2. A civil-társadalaom - nyilvánvaló - nélkülözhetetlen , a demokrácia voltaképeni működtetője . Ahol polgári passzivitás van , ott pangás van .
3. Mindenütt a világon a kormányfőé az utolsó szó , mert enélkül anarchia és káosz van / prezidentális rendszerben az államfőé / .

@Yuing

Nem "belerúgott" , hanem hatásos kritikával illette ...

@Julismama2

A diszlájkoló(k)nak nem tetszik az igazság?

@Julismama2

1.Ez a "bocsánatkérés-követelés" egy erőszakos ön-abszolutizáló , antidemokratikus / diktatórikus / lelkület szülötte : NEKEM nem tetszik a kormány munkája , tehát a rá szavazók kérjenek bocsánatot ... Magyarul : az ő szavazata az "igazi" ...
2. "Csak" az nem érthető : hogyan képzelheti magáról valaki , hogy az ő valóság-érzékelése az "igazság normája" ?
3. Tán jóistennek képzeli magát ?

@poppy flower

Nem ez volt a téma, hanem a kamu vízár, amit feltett az elvtársad. Ne terelj.

@tunde04

Jajj.. :)

@poppy flower

Ismét hazudsz. Önkéntelenül azt írtad, hogy nem itthon tolod.....

@Tunyacsáp

Ez volt az eddigi egyik legjobb komment amit a Mandin olvastam.

:DD

@Zokni

1. Hamis a "gyöngyszem" : NEM "dr Orbánt" írtam , hanem dr. Semmelweisst ... Nagy különbség .
2. Nem : az ok és a megértés NEM ugyanaz . Az ok : külső hatás . A megértés : belső történés .
3. A tényleges kormányzás = a legmeggyőzőbb program / "a puding próbája , hogy megeszik" /.
4. Ez a válság új / a jólét hitelből - szindróma / , s a világ még mindig nem bírkózott meg vele .

@Zokni

ő rosszabb volt :(

@Zokni

2. Akkor másként mondom , hogy értse : az ok kényszerít , a megértés szabaddá tesz .
3. Ez egy primitív absztrakció / "az egész másról sem szól" / ...
4. Nem vicceltem : más a hitelezés , s más hitelezésből élni ...
1. Ez meg ténykérdés , amit ignorál .

@Zokni

TGM SZERINT csakugyan ezt mondta a MINISZTERELNÖK ...

@Xyron

Nem tesz semmit. Stefan Zweig le merte írni, hogy képtelen volt a Karamazov testvéreket végigolvasni. Ettől még Dosztojevszkij és ő sem lett kisebb.

sok volt a kommentelésből, menjen mindenki vissza dolgozni, hisz munka alapú társadalom épül, vagy mi fene...eddig csak kommentelgettetek...