Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hú, de okos ember!
Mindezeket az átlagos baloldali Mandi-kommentelő épp ilyen szépen el tudta volna mondani, és még Olgicát sem kellett volna elviselnie érte (brrr!)

Ki ez a tökfej?
Valami trafikos?

Azért nagy szerencse, hogy adva van egy született hülye, akinek hülyeségeket kell mondani. (Jó mást nem is tudna!)De végül is hülyeségnek kiváló. Bevallom én már Törökzsótit és Korózs elvtársat is kezdem csodálni. Produkciójuk mindig kerek egész, még véletlenül sem fedezhető fel benne az igazság, vagy az értelem szikrája.

lehet gyereket felhasználni arra, hogy lebuktassanak egy trafikost?

attól függetlenül, hogy kiszolgálja vagy sem...

@johnnyrotten

"Ez a barom nem hallott arról, hogy a skandináv országokban (Svédo., Finno., Norv.) a szeszárusítás állami monopólium? Az emberek türelmes birkaként várják a Systembolagetben, hogy mindennapi betevő piájukhoz hozzájussanak."

Szerintem a svéd, finn, norvég birkáknál a magyar birkák még birkábbak.

@sjanos

Nem veszik észre, hogy a többpártrendszerben a demokratikus elit egy ugyanolyan élősködő faj, mint a komcsi rendszerben a pártnomenklatúra. Szocializmus mindkettő csak más irányból közelítve, de ugyanúgy kollektivista diktatúra, annak egy kissé selymesebb változata. Míg a komcsik a munkások nevében az osztályharcra építették ideológiájukat, addig a demokraták a közjó, közérdek, a nemzet, stb. nevében. Mindkettőnek ellenségképekre van szükségük, hogy megszerezzék az emberek beleegyezését diktatórikus módszereik törvényesítésére. Míg valaha az osztályellenség, a kulákok voltak az ellenségkép, addig ma az egyes kissebségek (mint pld. a dohányosok, drogosok, az adókat nem fizetők, stb.)

@qccqccqcc

"Elindítottam a videót, aztán láttam Kajmán Olga eltorzul képét... Ennyi volt."

Mert tudtad, hogy úgysem hallod azt, amit hallani óhajtasz.

Az emberek általában olyasmit akarnak olvasni, hallani, ami egybecseng elképzeléseikkel, véleményükkel, világnézetükkel, ami erősíti az ő véleményüket, akaratukat. Az adja nekik az erőt, hogy nincsenek egyedül, hogy tartoznak valahová, hogy erősek. Ez már csak így van a gyengékkel. Ezzel nem vagy egyedül, az emberek többségének szüksége van arra, hogy lehetőleg az erőshöz tartozzon, vagy esetleg azokhoz, kik vélhetően sokak vannak. Mert jó dolog az, ha az erös a barátunk. Abban a hiszemben élünk, hogy ezáltal mi is erősebbek vagyunk.

Ennek viszont ára van. A saját szabadságunk.

@sjanos

"de egy normális demokráciában a vezetői réteg legalább 50-50%ban az országért is tesz!"

Ez csak azért van így, mert a vezetői rétegnek egy demokráciában szüksége van a tömegek legitimációjára, azaz, a tömegek beleegyzésébe az intézkedéseknek.

Minél kevésbé van a vezetői rétegnek szüksége arra, hogy ezt a legitimációt a tömegektől megszerezze, annál kevésbé veszik figyelembe az emberek érdekeit, és inkább a sajátjait követik.

MO-n pont ez a legnagyobb baj, méghozzá kettő baj. Azegyik az, hogy az emberek túl kritikátlanok a hatalommal szemben és a hatalomnak nagyon kevés legitimációra van szüksége. Főleg azért van kevésbé szüksége megszerezni a legitimációt az emberektől, mert azt már eleve az alkotmány és a törvények megadják.

@pofozógép

Lehet, igazad van. Valaha, Kálmán Olgát, úgy kb. 2-3 évre visszamenőleg én sem szerettem, azonban meg szoktam nézni, mert témái, vendégei számomra érdekesek voltak. Manapság szívesebben nézem, annak ellenére, hogy stílusa még mindig nem tetszik, csak már megszoktam. Mert profi. Ami az egyenes beszédet illeti, azt nem Kálmán Olgától várom el, hanem a politikus vendégeitől, kik vitapartnerei. Egyébként ő egy vitaműsort vezet, nem pedig egy sajtótájékoztatót. A vitákban pedig az egyes emberek stílusa, jobban feltör a felszínre, mint szónoklatoknál.

Ha Kálmán Olga nem vitázna, hanem csak egyszerűen kérdéseket tenne fel, az nem vitaműsor volna, hanem interjú. Az, hogy a vitákban kimutatkozik kinek-milyen a politikai hovatartozása, azt természetesnek tartom. Egyébént, egy Kálmán Olga-Orbán Viktor vitának sokkal nagyobb információs értéke van mint egy Orbán Viktor szónoklatnak. És ez a lényeg, annak ellenére, hogy stílusát én sem csípem. De ha nem ez volna a stílusa, akkor lehet, az egész téma Kalmán Olga körül érdektelen volna, és mi most akkor valami más témáról beszélnémk.