Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A rövidítésből nyilvánvaló, hogy direkt nem akarták SZEM-nek hívni az új pártot, pedig mennyivel jobban hangzana már?

Üdvözlöm az új pártot. Egyúttal követelem, hogy alakuljon még legalább 10 liberális párt a 60 000 liberális szavazat megszerzésére.

"szorgalmazzák a pártfinanszírozás teljesen átláthatóvá tételét, javasolják az osztalékadó 10 százalékra csökkentését és azt is, hogy a személyi jövedelemadóból az eddigi 1+1 százalék helyett 3 százalékot lehessen felajánlani. Ezen kívül 4 éves korra csökkentenék a tankötelezettséget"

Az úgy volt, hogy a SZEMA megalakulásakor a vezetőségnek eszébe jutott, hogy kellene program, mert a pártoknak szokott lenni programjuk. (Eszdéeszes korukban a vége felé már elszoktak a programalkotástól, amikor rájöttek, hogy indíthatnának jelöltként egy zsák cementet is, Budapesten akkor is kapnának 15%-ot.) A legkézenfekvőbb, gondolták, ha valamiket emelni és valamiket csökkenteni akarnak. De úgy, hogy semmiképpen se legyen nagy baj belőle.

"Mondjuk egy Ungár Klára mikor döbben rá arra, hogy vége, ő már nem lesz politikus?"

Nagyon lassú és keserves ébredés lesz. Az SZDSZ belső köre egy szektaszerűség volt. Kizárt, hogy 20 év élet ebben a sajátos szubkultúrában nem hatott a tagok ítélőképességére. Nehéz elhinniük, hogy nincsenek elegen. Számomra is nehéz elhinni, sose gondoltam volna, hogy egyszer 5% alá megy az SZDSZ.