Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
@kisgul

Nagyon sokra tartod őket. Tekintve, hogy nem jött össze a kellő számú, nem is lesz hitelesítés. De még számolás sem. Így meg annyit mondanak, amennyit akarnak. Szerintem lehet úgy 200 ezer.

Ez bizony karcsú.
Hónapokon, lassan éveken át gyűjtve bruttó kb. 8%-nyi támogatottság. A valótlan/hibás/szabálytalan aláírásokkal kalkulálva ez nagyjából a parlamenti küszöb környéke.

Válaszok:
emhem | 2019. június 5. 16:47

"Tájékoztatása alapján az összegyűlt 680 ezer aláírásból 130 ezret az MSZP és a Momentum adott át nekik, míg más pártok – akiknél információ alapján szintén jelentős számú aláírások lehetnek – nem szolgáltattak íveket számukra. Hozzátette, az aláírások gyűjtését 10 millió forint összértékű adományokból finanszírozták."

Most akkor 680 ezer létező aláírás van vagy 130 ezer.....mert hogy valakiknél lehetnek................az nekem kevésnek tűnik, hogy finoman fogalmazzak.

@paro

neméppen.
680ezer aláírás borzasztó sok egy petícióra. bőven elég lenne egy népszavazás kiírására.
még az eu-választásokon is 20%-ra elég lenne.

elég jól jelzi, hogy a magyar nép azt szeretné, hogy csatlakozzunk az uniós ügyészséghez. orbán ezt a népet köpi szembe azzal, hogy nem csatlakozunk.

@Thorin

aha, az olimpiai népszavazástól is azért futamodott meg a fidesz, mert féltek, mi lesz ha az ellenzék veszít..

@avádtanúja

azért vicces, amikor kitalálsz magadnak két, egyenként is nevetséges állítást, aztán levonsz belőlük egy következtetést.

@ThunderDan

parlamenti küszöböt választási részvételhez mérnek.
eu-témában eu-választást érdemes nézni.
ez itt kérlek 20%
ráadásul ez csak egy petíció volt, nem is szavazás.

Válaszok:
ThunderDan | 2019. június 5. 19:15
@fogas paduc

magyarország már akkor elvesztette a szuverenitását amikor szent istván bevezette a keresztény hitet.
szuverenitás a mai világban nem létezik.

a kérdés inkább ez: miért gondolod, hogy az eu-nak nincs joga eldönteni, hogy szabályosan költik-e el a pénzét magyarországon vagy sem?

@kisgul

Visszaosztom, akkor egy ember 26 aláírást gyűjtött:-))))

@

Tisztesség, Európai Ügyészség, függetlenség - anakronisztikus ellentét. A birodalom előszobája, ha kiszervezik egy ország igazságszolgáltatását, az objektivitás morzsája sem lesz benne. Csak egy érdeket szolgálhat: aki szembe megy a birodalmi elképzelésekkel, azt gazdaságilag alá kell ásni.

A rendszert még Simicska találta ki. Használjuk fel mi az EU pénzeket, maradjon nálunk az ebből származó haszon és a profit. Ez a felállás szembe megy azzal felépített rendszerrel, amit Günther Oettinger, az EU költségvetési biztosa azzal a példával érzékeltetett, hogy az EU-s pénzekből fakadó lengyel megrendelések miatt Németország valójában haszonélvezője az uniós támogatásoknak. Ez nyilván így van a többi támogatott ország esetében is, tehát fel kell lépni azok ellen, akik ebből megtalálták a kiutat. Azt kell hangoztatni, hogy lenyúlják az uniós pénzeket, miközben azok ugyanúgy hasznosulnak, csak nem ott költik el azokat, ahol ezt elvárnák, nem ott képződik a profit, ahol ezt szeretnék.

Ehhez kell az Európai Ügyészség, de ezt nektek már nem mondják el. Nektek csak a lopást korrupciót adják ki, mint kötelező szólamot.

A poltikailag hontalanná vált Hadházy tovább kavar: mindenhonnan kikopott, mert összeférhetetlen figura. Mst is hazudik: nem "a" magyar emberek akarnának az Európai Ügyészéghez csatlakozni, hanem 680.000, tehát a kisebbség.

@luga

Az is kérdés, mit csinál a megszerzett adatokkal? Ismeri egyáltalán az adatkezelés szabályait?

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2019. június 5. 19:53
@emhem

Nézd, ha valósnak/hibátlannak stb. feltételeznénk minden aláírást (ami ugye nonszensz), akkor is az a helyzet, hogy a választópolgárok 92%-a az Európai Ügyészség ellen van...

(Csak próbálom követni az általatok módszeresen alkalmazott aritmetikát :ddd).

Amúgy az tényleg közröhej, hogy milyen hosszú ideje gyűjtenek....

@pollip

Miért a Párt ismeri??????????????????

https://168ora.hu/itthon/a-val..

Válaszok:
pollip | 2019. június 5. 23:25
Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2019. június 6. 10:28
@pollip

Melyik melyik??

2019. május 29. 00:09
SZAKÁLI ISTVÁN LORÁND
Világgazdaság
"Ami 2010 óta Magyarországon a gazdaságirányítás terén történik, az szakítás a neoliberális dogmákkal. Olyan gazdaságszervezési rendszer működik, amely az egyensúlyt keresi a piac és az állam között.

„Manapság gyakran hasonlítják össze Magyarországot a V4-országokkal. Ezekből rendszerint az derül ki, hogy több gazdasági mutatóban a többiekhez képest lemaradtunk.
Amikor magyarázatot keresünk lemaradásunkra, nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a rendszerváltozás időszakában, illetve azt követően több kormányzati cikluson keresztül

sehol sem érvényesült annyira vegytisztán a neoliberális gazdasági modell, mint nálunk.

A totális privatizáció, kereskedelmi liberalizáció, gazdasági sokkterápia, éjjeliőr állam és a végletekig kifeszített fiskális fegyelem azt eredményezte, hogy olyan gazdasági visszaesést szenvedtünk el, amely csak a háborús időszakokkal összevethető.

A többi V4-ország az átalakulást jelentősen kisebb veszteséggel úszta meg, és hazai tulajdonban tartották gazdasági szektoraik jelentős részét.

Ez jó alapul szolgált későbbi fejlődésükhöz, miközben nekünk szinte alig maradt hazai kézben termelő, szolgáltató kapacitásunk. Hiába voltunk a neoliberális gazdaságpolitika éltanulói, 2008-ban eljött az igazság pillanata. Egyértelművé vált, hogy a V4-ek között Magyarország a leggyengébb láncszem.

Ami 2010 óta Magyarországon a gazdaságirányítás terén történik, az szakítás a neoliberális dogmákkal.

Olyan gazdaságszervezési rendszer működik, amely az egyensúlyt keresi a piac és az állam között.

Ez nem ideológiákon, modelleken alapszik, hanem a nemzeti érdeket tartja szem előtt, és állami eszközökkel igyekszik csökkenteni a piaci rendszer hiányzó önszabályozását.
Része az is, hogy a globális gazdasági szereplőkkel megtalálja az összhangot. Ehhez egyértelmű szabályokra, a kormányzat és a befektetők közötti partnerségi együttműködésre, bizalomra van szükség. Feltétele, hogy minél inkább integrálódjanak a magyar társadalomba, tisztességesen fizessenek adót, hozzanak tudást, innovációt, fektessenek dolgozóik és beszállítóik képzésébe.

A patrióta gazdaságpolitika homlokterében a hazai tulajdonú szereplők helyzetbe hozatala, tudáshoz, információhoz és tőkéhez jutási nehézségeikből adódó versenyhátrányuk csökkentése áll.”"