Összesen 123 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Kövér szerint az állami hírügynökség az ellenkezőjét adta a szájába a klímaváltozásról"
https://index.hu/belfold/2019/..

Válaszok:
hhonor | 2019. május 15. 22:33
@hhonor

Miért migránsoznak folyamatosan adott médiák, miért nem mutatják be párhuzamosan a menekültek életét?

A nemzeti konzultáció ill. adott kampányok során, miért nem világosították fel az olvasókat, hogy adott állítások nem állják ki az igazság próbáját, akkor, amikor az objektíven kimutatható volt, a valós tények bemutatására törekvések mellett?

Válaszok:
hhonor | 2019. május 15. 22:33
@hhonor

Nem kellene saját szemünkbe tekintenünk elsőként?

@yanoo

Nem a befogadottak számosságán van a hangsúly, ha a viszonyulásunk közben olyan, hogy a társadalom felé igazságokat közlünk, őszintén, egyenesen, bemutatva a valóságot, hogy nagyon sokféle sorsok mozognak a földön, akik legtöbbjük nem ellenség, sokan valóban rászorulók, ha bemutatjuk a problémakör minden vonzatát, nem elhallgatva a kockázatok sem, amire valóban szintén erőteljesen figyelmet kell fordítani. Ha emberi arcot mutatva fordulunk a rászoruló irányába s segítünk lehetőségeink függvényében, akár más formákban, ha a befogadás nem jöhet szóba, ha pedig igen, akkor a lehetőségek mértékében segítenünk határokon belül, egy főnek, kettőnek, 10-nek, száznak, ... - vannak nálam sokkal szakértőbbek ezen irányba, sokkal több információval a birtokukban - akkor már jobb irányba haladunk. Ahol vegyük észre, tisztelet jár már azért is, hogy eddig is fogadtunk be menekülteket vagy segítettünk más formákban irányukba. De ezen viszonyulást biztosan nem úgy képzelem el, mint akár Semjén Zsolt példáját, amelyben tudatos túlzással kijelentjük, hogy gond lenne otthon, ha 8 érkezővel együtt lépnénk át a küszöböt. Magam azt gondolom, hogy a példa következménye reális lehet, de maga a példa nem az, mivel ezt senki nem is várja el Semjén Zsolttól és mástól sem, az eddigi befogadottak sem Semjén Zsoltnál laknak, de lássuk be, pontosan az eddig befogadottak példája, az eddigi segítségek példái is megerősítik, rendelkezünk magunk is járható utakkal, ha azokhoz társul megfelelő szándék, akarat is.

Válaszok:
hhonor | 2019. május 15. 23:32
@hhonor

Azzal viszont, hogy riogatjuk és megvezetjük a a társadalmat, akár politika eszköz gyanánt, nem csak azt érjük el, hogy csökkentjük a hazánkba történő befogadások társadalmi elfogadottságát, a befogadások esélyét, ..., hanem a másik oldalon egyben azt is, hogy romboló indulatokat váltunk ki az emberekben, belül egyben mérgezzük őket, amely utóbbiak viszont már határon belül fogják elvégezni a nem kívánt formálódásokat, emberben, társadalomban, országban egyaránt. Kinek hiányzik ez? S közben van más járható út is.

Válaszok:
hhonor | 2019. május 15. 23:39
@hhonor

S közben számomra a migráció is fontos kérdéskör, ahogyan a klímaváltozás kérdésköréről sem mondanék le, a demográfiai kérdéskörét sem hagynám el, a romák felzárkóztatását sem, egészségügy, oktatás kérdésköröket sem és sorolhatnánk tovább a fontos dolgokat, az ország morális erősítését is fontosnak tartva, fontosnak tartva a jogállamiságot, demokratikus értékeket, szolidaritást, az emberek személyének kölcsönös tiszteletét és az egymás meghallgatásának igényét és még biztosan sok mindent így is kifelejtettem. Ezek közül miről esik szó a mában?

Amig majusban ilyen kurva hideg van addig nyugodtan melegedhet meg par fokot a vilag.